Waaskrant.be

Switch to desktop

Colruyt Group en Bakkerij Roelandt richten samen nieuwe bakkerij Roecol op

HALLE/ZELE/LOKEREN. Warenhuisgroep Colruyt en Bakkerij Roelandt uit Zele gaan samen een nieuwe bakkerij oprichten onder de naam Roecol. De nieuwe bakkerij zal vanaf het voorjaar van 2014 dagvers brood produceren voor de Colruyt- en OKay-winkels. Roecol zal opereren vanuit een nieuwe bakkerij die in Lokeren zal gebouwd worden. 

Colruyt Group en Bakkerij Roelandt richten samen via een joint venture een nieuwe bakkerij, Roecol, op. Beide groepen participeren beiden voor 50% in de nieuwe bakkerij. Het nieuwe bedrijf zal opereren vanuit een nieuwe bakkerij met twee lijnen die in Lokeren wordt gebouwd. De start het bedrijf is goed voor ongeveer 40 nieuwe jobs. De nieuwe bakkerij zal tegen het voorjaar van 2014 operationeel zijn. Het dagvers brood zal 's avonds en 's nachts gebakken worden en de volgende ochtend voor de klant beschikbaar zijn in de Colruyt- en OKay-winkels. 

"Brood is een zeer belangrijk product voor onze klanten, en dus ook voor Colruyt Group. Door al jaren onze beenhouwerijen van kwaliteitsvlees te voorzien door onze dochtermaatschappij Vlevico, onze eigen koffie te branden, onze eigen wijn te bottelen, en zelf kaas te versnijden, houden we meer voeling met die producten. Dat willen we nu ook doen met brood. Door deze bakkerij op te richten willen we ons vakmanschap vergroten," zegt Chris Van Wettere, algemeen directeur van OKay en Bio-Planet, die vanuit Colruyt Group werd aangezocht om deze nieuwe activiteit mee richting te geven. "Colruyt Group heeft weinig kennis van de bakkersstiel en doet via de joint venture een beroep op de vakkennis en de passie van de familie Roelandt." Colruyt Group van zijn kant zal met zijn kennis van logistiek en distributie het transport naar de Colruyt- en OKay-winkels op zich nemen.

"We zijn heel tevreden dat de jarenlange samenwerking met Colruyt een vervolg krijgt met de oprichting van de nieuwe bakkerij. Twee generaties geleden zijn we begonnen als bescheiden dorpsbakkerij. Ondertussen zijn we uitgegroeid tot een vooraanstaande bakkerij met drie vestigingen. We bakken er brood met geavanceerde productiemethodes én met respect voor de artisanale traditie, een voorwaarde voor onberispelijke kwaliteit," stelt Cindy Portael, CFO Roelandt Group. "Met deze vierde bakkerij breiden we onze activiteiten verder uit en behouden we onze volledige zelfstandigheid zodat we onze bestaande klanten kunnen blijven bedienen. Ons ruim gevarieerd aanbod van dagelijks ovenverse bakkerijproducten en gebak blijft een zekerheid voor de bestaande afnemers." (mb)

Alle inhoud is eigendom van Waaskrant.be. Niets van deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd.

Top Desktop version