Dirk Schoofs wint Milieu Media KINT prijs 2005

Vrijdagavond 11 maart 2005, werd op het Gala van de Pers in het Residence Palace te Brussel door Z.K.H. Prins Laurent voor het eerst de Milieu Media KINT-prijs uitgereikt aan beginnende journalisten die zich het voorbij jaar hebben laten opmerken door teksten in het kader van de bevordering van het duurzaam beheer van de natuurlijke rijkdommen en schone technologie.

De jury van ervaren beroepsmensen uit de journalistiek en academische wereld hebben uit de ingezonden dossiers ??n Vlaamse en ??n Waalse journalist als Winnaar aangeduid. Langs Vlaamse kant werd Dirk Schoofs uit Temse de laureaat voor een het dossier over de recyclage van oude pc?s. Prins Laurent voorzitter van het milieu-instituut overhandigde hem de kristallen pen, een kunstwerk van Eric Luc Maquet, en een geldprijs van (2.500 euro).

Het winnende artikel?Waar computers sterven... Rust in vrede? verscheen in Clickx!-magazine nr. 54 en in de krant De Standaard. Dirk Schoofs schrijft tevens voor MacFan-magzazine, Netwertk, Tips & Trucs, Libelle, Leven in Stijl en is auteur van verschillende publicaties die computergebruikers initieren in Photoshop en Flash.

De jury motiveerde haar unaniem besluit als volgt: Het artikel van Dirk Schoofs viel op door de manier waarop het probleem van computerafval en recyclage vanuit verschillende hoeken werd benaderd. Het dossier was degelijk gestoffeerd, belichtte de nationale en internationale problematiek, bevatte voldoende diepgang en werd inhoudelijk verlucht met voorbeelden hoe creatieve geesten omspringen met hun oude pc.