Etienne De Dijcker sportman, Jeffrey Heyrman jeugdsporter en Beveren sector van het Jaar

Image
Er werd hulde gebracht aan federatievoorzitter Eric Wittewrongel die in laatste instantie toch besloot zijn mandaat te verlengen. Hij heeft in al die jaren een stuk van zijn hart verpand aan Beveren.
BEVEREN. In CC Ter Vesten werd het voorbije weekend de jaarvergadering van de Federatie Liggende Wip gehouden. Zowat uit gans Vlaanderen waren er schutters aanwezig. Ze behoorden tot een 13-tal verschillende sectoren. Ook de sector Beveren en de sector Sint-Niklaas hadden hun afgevaardigden. Bovendien waren ook de genomineerden aanwezig voor de verkiezing van de sportman, sportvrouw, jeugdsporter, sportclub en sector van het jaar 2009. Voor het Waasland was het een succes.

Het was voorzitter Eric Wittewrongel die de jaarvergadering voorzat terwijl de organisatie zelf rustte op algemeen secretaris Rita Audenaert uit Melsele en Guido Maes die al heel veel jaren een stimulerende pion is in de Federatie. Het gemeentebestuur van Beveren was vertegenwoordigd door de schepenen Dirk Van Esbroeck en Raf Van Roeyen.
Normaal moest deze vergadering ook het afscheid zijn van voorzitter Eric Wittewrongel maar groot was de verrassing toen hij aankondigde besloten te hebben zijn mandaat verder te zetten. Hij kreeg een daverend applaus en vanuit de verschillende sectoren werden hem geschenken aangeboden. Het was wel duidelijk dat Eric op enorme sympathie kan rekenen bij het schuttersvolk. In zijn toespraak wees hij vooral op het belang van een degelijke jeugdopleiding te verzorgen. Zijn leuze was en blijft: "Zelfrespect en gelukkig zijn".

Image
Guido Maes tussen de schepenen Van Esbroeck en Van Roeyen. De sector Beveren werd uitgeroepen tot ‘Sector van het jaar’
Het toppunt van de vergadering was dan de verkiezing van de laureaten 2009. Voor de 'Sportman van het Jaar' waren er drie schutters genomineerd. Daarbij waren twee Groot-Beverenaars van de club 'Rust Roest Kieldrecht': Freddy De Vos en Etienne De Dijcker. De derde genomineerde was Frederic Deliveyne van Blankenberge. De titel ging naar Etienne De Dijcker.

Voor de 'Sportvrouw van het jaar 2009' kwam het Waasland er ook goed uit met Rita De Bruyne van Cruybeeks Hof Kruibeke en Rita Audenaert van Sinte-Barbara Melsele bij de genomineerden. De andere genomineerden waren Brigitte Oger van Pallieter Ertvelde en Malissa Vanparys van de Leeuwkes Ingelmunster. Het was deze laatste die de titel kreeg.     

Image
Dylan Verhelst uit Kruibeke die de trofee van ‘Jeugdsporter’ in ontvangst kwam nemen voor zijn vrioend Jeffrey Heyrman die in het buitenland zat.
Met de titel 'Beloftevolle jongere 2009' als inzet waren genomineerd: Jeffrey Heyrman van de Black Arrows uit Kruibeke, Aaron Adam van de Leeuwkes Ingelmunster en Stefaan Wauters van Artemis Nederokkerzeel (sector Kampenhout). De eer ging naar Jeffrey Heyrman uit Kruibeke die jammer genoeg niet aanwezig was omdat hij internationaal was gaan schieten in Duitsland. Het was zijn vriend Dylan Verhelst die de prachtige trofee in ontvangst mocht nemen.

Voor de "Sportclub 2009" ging de titel naar De Leeuwkes Ingelmunster. Bij de genomineerden behoorde ook de Uilenploeg uit Waasmunster en Team SSA uit Blankenberge.

Tenslotte genoot het Waasland nog de eer om de 'Sector van het Jaar' op het grondgebied te hebben. Dat was de sector Beveren met 175 punten. Het was Guido Maes die de trofee in ontvangst nam. Het was de bekroning van de grote inzet die van deze sector uitgaat. De 2de plaats was voor Kampenhout met 108 punten en de 3de werd Antwerpen met 104 punten. De punten voor alle verkiezingen worden berekend via een ingewikkelde berekening van de resultaten door de federatie.

Image
De twee schutters van Rust Roest Kieldrecht: Freddy De Vos die bij de genomineerden behoorde en Etienne De Dycker die de titel van 'Sportman van het Jaar' kreeg toegewezen.
Sportman Etienne De Dycker zit bijna 30 jaar in het boogschieten. Hij was vroeger lid van 'Wintervreugd Beveren' waar ook zijn schoonvader kwam schieten. Etienne ging dan over naar 'Rust Roest Kieldrecht' waar hij al heel wat prijzen won. In 2007 won Etienne trouwens de Beker van Vlaanderen in Roeselare. En vorig jaar won hij in Tongerlo.
'Rust Roest' is een bloeiende vereniging met zo’n 25 schutters. Ook Freddy De Vos, ook genomineerd voor de titel van Sportman van het Jaar, zorgde in zijn carrière reeds voor knappe resultaten.
Etienne had zeker niet verwacht dat hij 'Sportman van het Jaar' zou worden. ’t Was een grote verrassing waarop hij uiteraard zeer fier is. "Schutter van het jaar worden, is toch de top. Dat doet me wel iets", zo besloot hij. (Rolf Duchamps)

Image
Onder de genomineerde clubs was ook de Uilenploeg uit Waasmunster met de afgevaardigde (2de van links).

Image
De ganse groep der laureaten met het bestuur van de federatie en de Beverse schepenen Van Esbroeck en Van Roeyen.

 

 

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. Zondag, 30 september, verzamelen de historische schuttersgilden uit het hele land verzamelen op de Grote Markt van Sint-Niklaas voor hun jaarlijkse Gildendag. In de voormiddag trekt...

ELVERSELE. De wijkcompostering in de wijk Schuttershof in Elversele startte vijf jaar geleden de tweede wijkcompostering in Temse. Sindsdien kunnen bewoners van de wijk aan het speelterrein in de...

Schuttersmaatschappij Verbroedering uit Hamme bezocht tussen april en oktober 1958 verscheidene keren de Wereldtentoonstelling te Brussel. In het folkloristische stadje "Vrolijk België" toonden de...