'Veilig binnen?' Kortfilm over valpreventie

Image
De kortfilm 'Veilig Binnen?' is een verhaal van vallen en opstaan.

SINT-NIKLAAS. Nog tot en met 2 oktober speelt aan de infobalie van het Sint-Niklase stadhuis de kortfilm 'Veilig binnen?'. De film is in opdracht van de stad gemaakt en is een onderdeel 'valpreventie' van het ouderenbeleidsplan.

'Veilig Binnen?' volgt we Gerard, die thuis de ene valpartij na de andere maakt. Aan de hand van de wijze raad van senioren met ervaring, leert hij zich anders te organiseren. Via de aanpassing van zijn medicatiegebruik over het vermijden van struikelblokken in huis tot een gezonde portie beweging vindt Gerard de weg naar een veiligere situatie.

Via sensibilisering wil de stad voorkomen dat ouderen zich verwonden bij valpartijen. Seniorenverenigingen en woon- en zorgcentra kunnen bij de stad gratis een infosessie over valpreventie boeken. Zo'n sessie start met de kortfilm 'Veilig Binnen?' waarna aan de hand van enkele losse vragen nuttige tips worden gegeven, gevolgd door enkele kleine bewegingsoefeningen.

Wie interesse heeft in een eigen exemplaar van de dvd 'Veilig Binnen?' of de infosessies kan contact opnemen met Gwendoline De Vogel op het telefoonnummer 03/760 91 43 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De dvd kost 12 euro. (mb)