De bestuursploeg naar Mercator 2012

KRUIBEKE. In de voorbereiding naar de 500ste verjaardag van Mercator werd 'Mercator 2012' opgericht. Het is een vzw geworden met heel wat afgevaardigden. In de Algemene Vergadering zitten voor de stad Sint-Niklaas volgende bestuurders: Burgemeester Freddy Willickx, de schepenen Lieven Dehandschutter en Christel Geerts en Jens Vrebos.

Voor de Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas: Chris De Beer, Ludo Hemelaer, Eddy Maes en Kristof Van Remoortere.
Voor Schelderijk Mercatoria vzw Rupelmonde: André Depuydt, Julien Lyssens, Jeroen Van Vaerenberg en Jan De Graeve.
Voor de Provincie Oost-Vlaanderen: de gedeputeerden Jozef Dauwe en Peter Hertog en de provincieraadsleden Jo De Cuyper en Luc Maes.
Voor de gemeente Kruibeke zullen de afgevaardigden in de Gemeenteraad van juni worden aangesteld.

Dan is er nog de Raad van Bestuur met voor Sint-Niklaas: burgemeester Freddy Willockx en de schepenen Lieven Dehandschutter en Lieve Van Daele. Voor Kruibeke zijn dat burgemeester Antoine Denert, schepen André Lardon en Dimitri Van Laere.
Voor Schelderijk Mercatoria: André Depuydt, Julien Lyssens en Jeroen Van Vaerenberg. Voor de Koninklijke Oudheidkundige Kring: Chris De Beer, Ludo Hemelaer en Eddy Maes. En voor de provincie zetelt Jozef Dauwe in de Raad van Bestuur.

Tenslotte zal het Dagelijks Bestuur samengesteld worden uit: voorzitter gouverneur André Denys, ondervoorzitters Freddy Willockx en Antoine Denert, secretaris Geert De Bock, penningmeester André Depuydt. Ambtelijke contactpersonen toegevoegd aan het dagelijks bestuur zijn Geert De Bock voor Sint-Niklaas en Machteld Oste voor Kruibeke.
Bij de deskundigen, die aangesteld worden door het dagelijks bestuur, is Lucien Bats (toerisme Waasland) kandidaat. (Rolf Duchamps)

Image