Weinig kandidaten uit eigen gemeente voor kavels Komiezenstraat

STEKENE. Op de jongste gemeenteraad kregen 16 nieuwe eigenaars een sociaal kavel in de Komiezenstraat toegewezen. In totaal zijn er 38 sociale kavels te verdelen. Van de 16 kandidaten zijn er 9 uit Stekene afkomstig. Dat er zo weinig kandidaten uit eigen gemeente zijn, is volgens gemeenteraadslid Christophe Creve (Sp.a) te wijten aan de prijspolitiek van de gemeente.

"Prijzen 150 tot 180 euro/m² zijn sociaal onaanvaardbaar.", foetert Creve. "Het College gebruikt de marktprijs als referentie en doet alsof ze een sociaal beleid voert. In de strategische meerjaren planning 2008-2012 wordt het ganse project begroot op 1,9 miljoen euro. Voor de riolering kan de gemeente op een subsidie van 700.000 euro van de VMM rekenen. Dit brengt het kostenplaatje voor de gemeente op 1,2 miljoen euro. Als je weet dat de kopers 2,77 miljoen euro betalen zorgt dit voor een enorme return, hetgeen onder een sociale vlag toch pijnlijk wordt."

Burgemeester Stany De Rechter wist nog te melden dat er één kandidaat niet aan de voorwaarden voldeed en er twee kandidaten om persoonlijke reden hebben afgehaakt. (mb)

 

 

Lees ook:

STEKENE. In de laatste fase van de nieuwe verkavling in de Komiezenstraat verkoopt Stekene 2.960 m² bouwgrond aan de Waasse Landmaatschappij. Die wil daar 12 sociale koopwoningen bouwen. Er...

STEKENE. De gemeenteraad van Stekene heeft de voorwaarden voor de verkaveling aan de Pastoor Van Lierdestraat bekend gemaakt. De gronden zullen via een puntensysteem worden toegekend. Mogelijk wordt...