Gemeenteraadslid Luc Dekeyser klaagt herinrichting Rupelmondestraat nog steeds aan

KRUIBEKE. Gemeenteraadslid Luc Dekeyser strijdt tegen de herinrichting van de Rupelmonde- en Temsestraat. Beide straten kregen een half jaar geleden versmallingen, onderbroken strepen afgewisseld met doorlopende, groene paaltjes en geschilderde fietsfiguurtjes op het wegdek. Absurd en onveilig volgens Dekeyser.

Hoe de Rupelmondestraat er nu bij ligt, geeft volgens Dekeyser een vals gevoel: denken dat het een fietspad is maar dat is het niet. "Dat vals gevoel wordt nog eens aangewakkerd", aldus het raadslid, "door het plaatsen van de versmalling die afgezoomd is door die groene paaltjes. Daar genieten fietsers inderdaad over bescherming die echter onmiddellijk vervalt omdat men dan opnieuw op de gewone rijweg komt."
Het uitgangspunt was dat voetgangers en fietsers door hun plaats op de rijbaan, er voor zouden zorgen dat automobilisten trager gingen rijden. "Dat is fout", herhaalt Dekeyser, "Daarom dat ik in september 2010 een agendapunt op de gemeenteraad had gebracht dat het annuleren vroeg van de genomen maatregel en stappen te ondernemen om gedurende een periode snelheidscontroles uit te voeren."

In januari polste Dekeyser opnieuw naar de evaluatie van de nieuwe inrichting van de Rupelmonde- en Temsestraat. Daaruit bleek dat er een groot verschil is tussen het fietsverkeer van het heengaand en terugkerend traject. Het gemeenteraadslid vergeleek de ongevallencijfers uit de periode 2007-2009 met de periode na het herinrichten van de Rupelmonde- en Temsestraat. "Sedert de plaatsing van de groene paaltjes zijn de ongevallen in beide straten niet opgehouden. Sinds de nieuwe situatie is het aantal ongevallen zelfs toegenomen, waarvan twee met ernstige gevolgen. Wat we nu ook weten is, dat er, niettegenstaande al die paaltjes en sassen, veel te snel wordt gereden, wat waarschijnlijk in het verleden ook al het geval was. Wij herhalen dan ook ons standpunt: schaf deze niet-fietspaden af en plaats flitspalen.", aldus Dekeyser. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

KRUIBEKE. Vanaf vandaag voert Aquafin herstellingswerken uit aan de riolering in de Temsestraat tussen de Nieuwstraat en Adolf Roelenslaan in Kruibeke. Hierdoor is de Temsestraat volledig...