Eerste sociale woning voor De Klokke

TEMSE. De Sint-Niklase Maatschappij voor de Huisvesting (SNMH) en de dienst beschemd wonen van De Klokke willen personen met een verstandelijke beperking de kans geven op een betaalbare woning waar ze onder begeleiding kunnen wonen. De twee bedrijven tekenden daartoe op 28 juni een overeenkomst. 

Door de overeenkomst kan voor het eest een persoon met verstandelijke beperking verhuizen van het Gezinsvervangend Tehuis De Klokke naar een sociale woning in Sint-Niklaas. In die woning kan de persoon zelfstandig wonen en krijgt daar de nodige begeleiding van de Dienst Beschermd Wonen. Op die manier kan hij volledig deelnemen aan het sociale en culturele leven.

In het Gezinsvervangend Tehuis De Klokke verblijven een dertigtal personen met een verstandelijke beperking. Na enige tijd kunnen de bewoners doorstromen naar een eigen gehuurd huisje of appartement. Met de hulp van de Dienst Beschermd Wonen, die ook in De Klokke gevestigd is, krijgen ze zo een grotere zelfstandigheid. "Die doorstroming wordt bemoeilijkt door de krappe beschikbaarheid van betaalbare woningen en daarom klopten we aan bij de SNMH.", vertelt Greta D’Hondt, voorzitter van De Klokke - Wase Werkplaats vzw. Ze is dan ook opgetogen over het akkoord met de  Sint-Niklase Maatschappij voor de Huisvesting. De maatschappij benadrukt van haar kant dat ze openstaat voor woonvoorzieningen voor bijzondere doelgroepen. Beide partijen hopen dat met deze overeenkomst een opsteker is voor de sociaal-maatschappelijke integratie van personen met een verstandelijke beperking. (mb)