"Ik handelde ter goeder trouw"

SINT-GILLIS-WAAS. In de krant Het Laatste Nieuws van vrijdag 30 september werd schepen Steven De Beule als voorzitter van het Gemeentelijk Tempuscomité flink op de korrel genomen. Hij zou tot 20.000 euro verduisterd hebben. Vandaag reageert De Beule door te stellen dat hij een inschattingsfout maakte en er van verduistering of fraude geen sprake is. 

Grote opschudding bij het Gemeentelijk Tempuscomité in Sint-Gillis-Waas. Na een concert van Will Tura bleek er te weinig geld op de rekening te staan om de koning van het Vlaamse lied te betalen. Meteen wezen een aantal beschuldigende vingers richting voorzitter Steven De Beule en werd de pers opgetrommeld. Burgemeester Remi Audenaert nam het op voor zijn schepen en stelde dat De Beule slechts een inschattingsfout maakte. Nu doet ook Steven De Beule zelf zijn verhaal.

"Gedurende 3,5 jaar ben ik als voorzitter van het Gemeentelijk Tempuscomité verantwoordelijk voor de culturele voorstellingen in Gemeenschapscentrum De Route. De financiële afwikkeling gebeurt van in den beginne per voorstelling.", steekt De Beule van wal. "De eerste twee jaar werden de cashgelden bewaard in de kluis van de gemeente, de bancontact-gelden werden bewaard op (wacht)rekening van het gemeentebestuur. Vorig jaar kwam hierin verandering aangezien het cashgeld niet meer kon bewaard worden bij het gemeentebestuur en werd het geld op een wachtrekening gezet, weliswaar op mijn naam, maar met vermelding van de naam tempus. Na elke voorstelling wordt het geld doorgestort van de tijdelijke wachtrekening naar de officiële financiële rekening van het Tempuscomité. De tijdelijke wachtrekening werd dus niet voor privé-doeleinden gebruikt."

"De enige inschattingsfout die ik heb gemaakt, is de gelden op een rekening te plaatsen die juridisch mijn naam droeg. Het Tempuscomité bevestigde trouwens deze week op de bestuursvergadering de werkwijze met een 'wachtrekening' te willen behouden, weliswaar nu zuiver op naam van de feitelijke vereniging tempus."

Dat er vrijdag geen geld voor handen was, kwam volgens De Beule door het nog betalen van een reeks voorschotten voor het komende seizoen en de stijgende opmars van betalingen via bancontact naar de gemeenterekening. (mb)

 

Lees ook:

SINT-GILLIS-WAAS. Schepen van cultuur, Steven De Beule, zal maandagavond zelf achter de balie van de bibliotheek staan. "Ik wil zelf eens ondervinden hoe de bibliotheek werkt.", zegt De Beule. En...