Educatieproject voor Tanzania erkend door Koning Boudewijnstichting

DE KLINGE. Het project 'Educatie, Water en Gezondheidszorg voor jongeren in Bassodawish (Tanzania)' is erkend door de Koning Boudewijnstichting.  Oorspronkelijk bestond dit project van de vzw Dorizon Doenja uit de initiatieven 'Water voor Endallah' en 'Educatie voor Bassodawish' van de Vrienden van Tanzania uit De Klinge. Beide initiatieven werden begin dit jaar gebundeld. Door de erkenning krijgt het project steun van de Koning Boudewijnstichting.

Het project 'Educatie, Water en Gezondheidszorg voor jongeren in Bassodawish (Tanzania)' steunt de middelbare school van het kleine dorp Bassodawish in het noorden van Tanzania. De school is nog in volle opbouw en krijgt de komende jaren een internaat voor meisjes, klaslokalen, keuken met refter en leraarswoningen. Ook zorgt het project voor voldoende educatief materiaal voor 720 jongeren. Daarnaast investeert de vzw in watervoorziening en primaire gezondheidszorg.

steunen

Wie dit project wil steunen, kan een gift storten op rekening BE10 0000 0000 0404 met BIC: BPOTBEB1 van de Koning Boudewijnstichting met vermelding '***128/2469/00087***'. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar. (mb)