Park Colman goed voor 43 woningen

SINT-NIKLAAS. Sint-Niklaas krijgt er in 2015 met het park Colman een groene long en 43 woningen bij. Naast een park en woningen telt de Colman-site twee panden voor zelfstandige beroepen en een ondergrondse parking. Nog voor de site ontruimd was, waren al vijftien woningen verkocht. Door dit succes worden de appartementen en de huizen gelijktijdig gebouwd. 

"Oorspronkelijk zouden we de appartementen en huizen aan de kant van de Nieuwstraat eerst bouwen. Om in een aparte tweede fase de resterende helft, de garage en het stadspark te realiseren. Dankzij het grote enthousiasme bij de kopers, kunnen we die strategie nu verlaten.", vertelt bouwpromotor Jos Vande Vyvere (NV Ter Muyle). "We engageerden MEVACO uit Aalter als algemene aannemer voor zowel de ruwbouw als de binnenafwerking. Zij starten met de bouw van Residentie Ter Linde, maar vatten de parking en Residentie Ter Wilge deels overlappend aan. Zo genieten onze bewoners én de Sint-Niklase bevolking sneller van een volledig afgewerkt project."

Park Colman is het inbreidingsproject tussen de Hemelaerstraat, Nieuwstraat en Grote Markt. Verschillende bouwpromotoren beten hun tanden al stuk op het project maar nu komt er duidelijk schot in de zaak. Oorzaak was te vinden bij de eisen rond de inbreiding van het project en de leefbaarheid ervan binnen de stad bleken lange tijd die onverzoenbaar bleken met de commerciële wensen van de projectontwikkelaars. Die kaap is nu genomen. Volgens de huidige planning krijgt Sint-Niklaas er in 2015 op een steenworp van de Grote Markt er een fraai stadspark bij. (mb)

 

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. Nu de laatste drie huisgevels in de Nieuwstraat zijn afgebroken, is de site voor het park Colman klaar om bebouwd te worden. Op de site komen 44 woningen, 2 panden voor zelfstandige...