15 Maanden werk voor groene N70

SINT-NIKLAAS. De Grote Baan (N70) in Sint-Niklaas zal vanaf 12 oktober een metamorfose ondergaan. Bij werken, die 15 maanden zullen duren, krijgt de Grote Baan twee rotondes, een groene middenberm, vrijliggende fietspaden en een gescheiden rioleringsstelsel. Tijdens de werken rijdt het verkeer richting Beveren langs de werfzone, richting Sint-Niklaas gelden omleidingen.

De N70 tussen zijstraat Ster en zijstraat Kwakkelhoekstraat zal de komende 15 maanden een flinke opsmukbeurt krijgen. Twee rotondes aan de Ster en aan de Kwakkelhoekstraat moeten voor een beter overzicht en vlotter verkeer zorgen. Brede, vrijliggende fietspaden langs de beide rotondes en langs de N70 moeten de fietsers meer veiligheid bezorgen, terwijl een middenberm met bomen het geheel aangenamer zullen maken. De N70 oversteken zal dan enkel nog kunnen via verharde zones in de middenberm. Onder het nieuwe wegdek komt een gescheiden rioleringsstelsel.

fasen

De werken worden uitgevoerd in 3 fasen. De eerste fase loopt van 12 oktober tot april 2016 en omvat werken aan de zuidzijde van de N70 en de zuidzijde van de nieuwe rotonde aan de Kwakkelhoekstraat. Vanaf maart tot eind 2016 wordt in fase 2 de noordkant aangepakt. Tot slot wordt van april tot juli 2016 de nieuwe rotonde Ster aangelegd. Deze fase is opgedeeld in twee fasen.

omleidingen

Tijdens de werken kan het verkeer richting Beveren langsheen de werfzone rijden. In de andere richting geldt een omleiding. Verkeer van minder dan 3.5 ton rijdt via de Kruisstraat en de Stuurstraat. Daarna kan er zowel richting Ster als richting complex Haasdonk (E17) gereden worden. Verkeer van meer den 3,5 ton rijdt om via de N70 en de Krijgbaan naar het op- en afrittencomplex van de E17 in Kruibeke.

Fietsers hebben een dubbelrichtingsfietspad langs de kant van de werf waar niet gewerkt wordt. Het fietspad langs de spoorweg is een goed alternatief voor wie de werfzone wil mijden.

Bussen rijden om richting Sint-Niklaas.

(mb)