Tiener overhandigt klimaatbundel Kids Climate Conference aan burgemeester van Temse

TEMSE.  Kanter Hanssens, een tiener uit Temse, heeft aan burgemeester Luc De Ryck van Temse de klimaatbundel van de Kids Climate Conference overhandigd. Daarin staan creatieve oplossingen die zijn bedacht door 150 kinderen tussen 8 en 14 jaar tijdens de zesde editie van de Kids Climate Conference, de kinderklimaattop van het Wereld Natuur Fonds en Center Parcs. In de bundel staat tips als ‘Maak plastic zakjes duurder dan herbruikbare zakjes’, ‘Statiegeld op veel meer verpakkingsmateriaal invoeren’ en ‘Bedrijven moeten meer eigen energie opwekken’.

Burgemeester Luc De Ryck stelt het enorm op prijs dat jongeren ideeën voorleggen voor het behoud van de natuur. Ook Temse werkt aan een betere leefomgeving. Zo wordt er volgend jaar samen met baggerbedrijf DEME een installatie aan de Schelde geplaatst om plastic uit het water te halen. Over dat project komt er ook nog een strip van Jommeke. 

Volgens Jean Henkens, geestelijk vader van de Kids Climate Conference is het doel van dit evenement om kinderen te inspireren en actief te betrekken bij de huidige duurzaamheidsvraagstukken: "Wanneer we deze generatie kunnen helpen om hun boodschap te vertellen door in gesprek te gaan met bijvoorbeeld burgemeesters is dat een belangrijke stap. De missie is gelaagd wanneer de kinderen hun gemeenten kunnen stimuleren na te denken over de ideeën van de kinderen. In de komende maanden verwacht ik dat nog meer kinderen zich zullen melden bij hun eigen gemeentes, zodat ook zij de klimaatbundel kunnen overhandigen." (mb)