'The Nico Van Gendt Project' met nieuwe cd naar Zaragoza

ImageSINT-NIKLAAS. De Sint-Niklase band 'The Nico Van gendt Project' is geselecteerd om in het Spaanse Zaragoza op Expo 2008 op te treden van 1 tot 9 augustus. Nico volgde zelf een opleiding aan de Antwerpse Jazz Studio en toen hij als eindwerk een project uitwerkte, was dit meteen de aanloop naar het opzetten van een veelbelovend muzikaal project in Vlaanderen. 'The Nico Van Gendt Project' brengt popgerichte jazz.
 

 

"We combineren jazzy en funky riffs met rauwe rock, wereldmuziek en beklijvende songs", zegt Nico die zelf de composities schrijft. Vocaal krijgt het project er nog een dimensie bij door zangeres Kimberly Dhondt uit Sint-Niklaas. Ze is de zus van Nailpan-zanger Sean Dhondt. Kimberly zing vlot in het Spaans.


"Eens liep ik in Spanje op straat te zingen en toen begon het…", aldus Kimberly. Ze studeerde nog in Spanje en genoot een opleiding van Spaans-Engels. Ze werd in België zangeres in een groep. Door haar Spaanse studies  kan 'The Nico Van Gendt Project' heel wat Spaanstalige muziek  brengen. Voor Zaragoza is dat natuurlijk schitterend meegenomen. Maar belangrijk is toch dat het Project beschikt over een eigen(zinnige) sound met een tijdloos karakter. "De rijkgevulde waaier aan ritmische variaties doet zelfs een honderdjarige uit zijn rolstoel herrijzen", vindt muzikant Nico Van Gendt.


En hij spreekt uit ervaring want hij kon zijn Project al brengen op de grote podia van festivals zoals dat in de Antwerpse Arenbergschouwburg, de Gentse Handelsbeurs en als head-liner op het Villa Pace-festival in Sint-Niklaas waar 'The Nico Van Gendt Project', na Transglobal Underground en Jah’Wobble, het voltallige publiek moeiteloos uit de bol liet gaan.

 

Image
Vier van de zeven leden van The Nico Van Gendt Project. Vlnr: Thomas Spiessens (Temse), Steph Van Uytvanck, Nico Van Gendt en Kimberly Dhondt, uit Sint-Niklaas.

 

De band bestaat uit 7 talentvolle gasten die bij groepen als Hooverphonic, Too Tangled, Missmoses en Vegas mee de muziek maakten. Dat zijn naast Nico Van Gendt aan de drums en Kimberly Dhondt als zangeres ook nog de gitaristen Thomas Spiessens en Jan Caluwé, aan de bas Roel Vekeman Steph Van Uytvanck bespeelt de keyboards. Tussen hen is er een sterke band wat een live optreden zo bijzonder maakt. Men zegt soms: "Het is feest als 'The Project' speelt, zowel op het podium als ervoor…"


hun cd


Ook al mochten ze de grote podia beklimmen, een cd hadden ze nog niet op de muziekmarkt gebracht. Hun live -optredens waren erg belangrijk en op Myspace konden hun  concertopnames wel beluisterd worden en heel veel zelfs! Hun cd is er nu toch gekomen met 'Bumpin'.

 

Eind 2007 werd de mini-cd 'Bumpin' afgewerkt en opgenomen in studio Ghost Town in Hemiksem door Geert Van Bever , bekend van Dead Man Ray en Kiss My Jazz en bij Electric City in Brussel werd hij gemasterd door Alan Ward van Rhytm Junks en Lou Reed.

 

De cd bevat 6 songs die zo sterk kinken dat het meteen duidelijk wordt waarom 'The Nico Van Gendt Project' een grote toekomst te wachten staat. Het nummer 'Loosin' bijvoorbeeld kan niet beluisterd worden zonder het hoofd stil te houden. Kimberly op haar best in het Spaans. Ook de titeltrack 'Bumpin' klinkt bijzonder fris  en blijft gegarandeert hangen bij de luisteraar. Een knappe cd waar de Wase regio fier mee mag zijn. (Rolf Duchamps)

 

 

 

Lees ook:

De groep tijdens de TV-opname op 29 januari 2009.SINT-NIKLAAS. De Sint-Niklase groep The Nico Van Gendt Project maakt op dinsdag 10 maart haar tv-debuut. De digitale tv-zender EXQI zendt die dag om...

De bandleden klaar voor vertrekSINT-NIKLAAS: De Sint-Niklase muziekgroep 'The Nico Van Gendtproject' vertrok vanmorgen om 7u voor een trip naar de Spaanse stad Zaragoza. Ze zullen daar 11...

Temsenaar Fonny Boesmans al sedert 1992 commissaris voor ons land op Wereldtentoonstellingen.WAASLAND/TEMSE. Temsenaar Fonny Boesmans heeft wat met Wereldtentoonstellingen die om de vijf jaar worden...