Jimmy Laureys geselecteerd voor ‘World Strongest Man’

Image
Sterkste man Jimmy Laureys is geselecteerd voor ‘World Strongest Man’ in Malta.
BAZEL. De sterkste man van Vlaanderen, en voorlopig ook nog van België, Jimmy Laureys, is geselecteerd voor 'World Strongest Man'. De krachtpatser liet zich eerder dit jaar al internationaal opvallen op de 'Champions League of a strong man' in Slowakije en won onlangs nog de 'Open sterkste man van Vlaanderen'.

Met zijn selectie voor 'World Strongest Man' is Laureys de eerste Belg in veertig jaar die die eer te beurt valt. Hij is er één van de 25 atleten die mogen deelnemen aan de wedstrijd. De 'World Strongest Man' start in Malta op 23 september met voorrondes. De finales volgen van 1 tot 3 oktober.

Voor Jimmy Laureys naar Malta trekt, reist hij midden augustus naar Zwitserland om er een 'open sterkste man' te doen. Op 29 en 30 augustus volgt de 'Open Highlander, strongman Challenge' aan het kasteel van Ooidonk en op 13 september strijdt hij in Sint-Niklaas voor het behoud van z’n titel 'Sterkste man van België'. (mb)

 

Lees ook:

Jimmy Laureys won zaterdag de 'Open Sterkste Man van Vlaanderen'.BAZEL. Zaterdagmiddag vond de vierde Open Sterkste Man van Vlaanderen plaats, tijdens de Hoogstraatkermis in Bazel. Het was opnieuw...

Jimmy Laureys won de 'Open sterkste man van Vlaanderen'. Komt er in 2010 een 'Open sterkste vrouw van Vlaanderen'?BAZEL. Op 25 juli verlengde Jimmy Laureys zijn titel als sterkste man van Vlaanderen...