Bart Claessens sneuvelt in eerste ronde te Legnano

Image
Bart Claessens sneuvelde als enige Vlaming op de Grand Prix Schermen al in de eerste ronde.
BEVEREN. De Beverse schermer Bart Claessens, de enige Vlaamse schermer op het Grand Prix  in het Noord Italiaanse Legnano, sneuvelde al in de eerste ronde.  Claessens, nummer 927 op de wereldranglijst, haalde het niet van de Fin Sloujenikin, de nummer 727 van de wereld.

Een overwinning had hem een plaats opgeleverd in de tweede ronde. Claessens kampte ook nog tegen de nummer 20, de Chinees Wang Feng. In dat kamp ging de strijd gelijk op tot 3-3 tot er een merkwaardige treffer kwam: de chinees raakte zijn eigen been terwijl beide schermers bijna tegen mekaar stonden. De scheidsrechter gaf het punt aan de hoger geklasseerde in plaats van over te gaan naar een bestraffing: 4-3 voor Wang. Bart vocht nog terug tot 4-4. Bij de laatste aanval van de Chinees raapte Bart de punt van de tegenstander kort voorlangs zijn lichaam naar beneden maar mist nipt zijn afweer en wordt door de voorzetting van de aanval van de Chinees toch nog geraakt. Eindstand 4-5 in 't voordeel van Wang Feng.
 
Op de GP te Legnano waren 40 landen aanwezig en 191 schermers. Bart eindigde 165ste. Eerste Belg was Ferage, profatleet bij Adeps op de 111ste plaats. De eerste en tweede plaats gingen naar de 2 ploegmaten van Levallios (Fra) Robeiri en Grumier.
 
Het is allicht een open deur intrappen maar Bart Claessens is niet tevreden met het resultaat. "Maar het niveau is hier natuurlijk wel zeer hoog", luidt het excuus. "Op korte tijd moet je plots zeer sterk staan."  (mb)

 

 

Lees ook:

Bart Claessens deed het goed op de wereldbeker schermen in Parijs: "Fantastisch gevoel om een Amerikaan in Parijs te verslaan"BEVEREN. Schermer Bart Claessens van het Beverse Team Gymnasia speelde...

Bart Claessens en partner tijdens een demostratie in Beveren. (archieffoto)BEVEREN. Via kwalificaties haalde de Beverse schermer Bart Claessens van Gymnasia het hoofdtornooi van het prestigieuze...