JudoKwai schittert weer

KEMZEKE. JudoKwai Kemzeke heeft weer een knappe prestatie neergezet op de Provinciale judokampioenschappen. De club nam deel met 8 judokas en kwam vlot met 7 medailles naar huis uit Aalter. Er waren drie gouden medailles van Kelsey Verdurmen, en broer en zus Ruben en Evelien Cappaert. De twee zilveren medailles waren voor Maxine Heyns en Matteo Losapio en de twee bronzen medailles van Kelly Schoenmaekers en Pieter De Martelaere maakten het succes compleet.

Na de provinciale volgden vorig weekend de regionale waarvoor de zeven zich hadden gekwalificeerd. Er werd prachtige judo getoond en opnieuw kwamen er Kemzeekse medailles. Evelien Cappaert werd nu naast Oost-Vlaams ook Vlaams kampioen. Maxine Heyns die in dezelfde reeks kampt, werd naast vice-kampioen Oost-Vlaams nu ook vice -Vlaams kampioen. En Kelsey Verdurmen haalde mooi een bronzen plak op deze Vlaamse! Zij hebben nu ook het ticket om naar de Belgische kampioenschappen judo te trekken.

De jongens hadden tegenslag, onder andere met de nieuwe regels in het judo waarbij vele worpen verboden werden met uitsluiting tot gevolg. Maar dat belette niet dat Ruben Cappaert met de gouden medaille werd omhangen en als Vlaams kampioen in de boeken komt van de bloeiende judoclub JudoKwai Kemzeke. Merkwaardig kan het ook genoemd worden dat broer en zus, Evelien en Ruben Cappaert, allebei kampioen werden.
 
Zo heeft de club nog  4 kansen op Belgisch Kampioen. Trainers Erik Vermeulen, Vick Heyns, Rudi Cathoir, Timothy Maes en Jan Buytaert kijken uit naar de prestaties op de Belgische maar na wat er reeds werd gepresteerd zijn ze al erg fier op hun atleten. Maar ook voor hun werk is het een dikke appreciatie. (Rolf Duchamps)