Sugar Jackson in The Night of the Fight

ZWIJNDRECHT. De Zwijndrechtse bokser Sugar Jackson staat op vrijdag 19 maart om 19u30 weer in de ring tijdens het boksgala in de Lotto Arena te Antwerpen. Het is een organisatie van de Jackson Boxing Club vzw, Louis De Vries & Carl Huybrechts. Het wordt een belangrijk internationaal boksgala waarin de hoofdkamp een IBF Eliminator Fight over 12 ronden wordt tussen Sugar Jackson (IBF nr.7) en de Amerikaan Randall Bailey (IBF nr.6). Volgens IBF zal de winnaar op plaats 2 komen en daardoor wordt hij de uitdager voor de regerende wereldkampioen Jan Zaveck. Een Sloveen die Jackson in december 2009 verving tegen de Zuid-Afrikaan Isaac Hlatshwayo en er de wereldtitel pakte. De Zwijndrechtenaar Sugar kon niet voor de titel gaan omdat hij in de miserie zat door die whereabouts-affaire waar hij in betrokken was.

En let op, die vervelende juridische beslommeringen met het Doping Tribunaal, zijn nog niet helemaal van de baan. Maar toch is de bokser bezeten door ongekende motivatie om, de voor hem uiterst belangrijke kamp, voor te bereiden. Hij heeft er zelfs een Engelse sparringpartner bijgehaald.
Tegenstander Randall Bailey (Miami) is zeker niet de eerste de beste en kreeg de bijnaam ‘The Knock-Out King’. Van zijn 47 beroepskampen won hij er 40, maar liefst 35 maal door knock-out! Hij was ook drie keer wereldkampioen bij de junior welters en is pas sedert vorig jaar overgestapt naar de weltercategorie, nadat hij 9 maal voor een wereldtitel bokste.

In zijn 35ste profkamp, waarvan hij er 31 won (24 door KO), zal Sugar Jackson voor de eerste keer een Amerikaan en ongetwijfeld de sterkste tegenstander uit zijn carrière ontmoeten.

Als voorgerecht wordt een duel uitgebokst tussen de zwaargewichten Kreiskott uit Duitsland en Kertson Manswell, een beloftevolle bokser uit Trinidad.
Er is ook het gevecht om de vacante Beneluxtitel bij de zware middengewichten tussen de Belgische kampioen Selaydin Koxha en Nascimento Monteiro uit Luxemburg.
Belgisch en Beneluxkampioen superwelters Nefzi Ayoub bokst in een internationale kamp over 8 rounds tegen de Tsjech Jinrich Kubin.
Verder zijn  er ook nog 3 amateurkampen. Voor de boksliefhebbers wordt het in de Lotto Arena een grandioze avond die om half acht begint en om 22u Sugar Jackson in de ring brengt.
Toegangskaarten kosten 25, 35, 45 en 60 euro.Ze kunnen telefonisch worden besteld op 070/345.345 (Rolf Duchamps)