Asterix Kieldrecht verliest weer geen set

KIELDRECHT. Damesvolleybalclub Asterix heeft in de ereklasse in eigen zaal met 3-0 gewonnen van 7 Senses Zandhoven met de setstanden 25-19, 25-19 en 25-15. Het vreemde gevoel was deze week aan de andere kant van het net want Yana De Leeuw, Kim Wittevronghel en Sarah Smits (terug uit blessure), allen ex-Zandhoven stonden alle drie in de basis bij Asterix waar ze Charlotte Leys, Freya Aelbrecht, Lise Van Hecke en Lise De Valkeneer in steun kregen. Voorlopig dus alleen nog Veerle Van Looy, Tiny Van Landeghem en Griet Van Vaerenbergh in de ziekenboeg, maar de medische staf meldde dat tegen volgende week het voltallig team speelklaar zal zijn.

 

In set 1 nam Asterix al vlug afstand van Zandhoven tot 6-3, maar de vechtlust van de Kempenaars bracht hen terug tot 8-7 (1ste TTO), echter geholpen door de foutenlast bij Asterix. De beide teams lieten elkaar dan niet meer los en het liep gelijk op tot 18-18. Dan nam Lise Van Hecke haar ploeg op sleeptouw met een paar mooie aanvallen op rij dankzij de uitgemeten passes van Yana De Leeuw. Via 18-23 wordt het uiteindelijk 25-19.

 

Set 2 was een kopie van set 1 waarin alweer Asterix vlot uitliep via 5-1 tot zelfs 10-4, maar alweer een foutenlast aan Kieldrechtse kant, was de oorzaak van het terug aansluiten van Zandhoven (10-10).


Bij 11-12 kwam Sarah Smits in de plaats van Evelien Martens, maar ook zij had het in het begin moeilijk om haar ex-ploeg het vuur aan de schenen te leggen. Bijna op het zelfde moment als in de eerste set nam Asterix de touwtjes in handen (18-17) en Yana liet Kim, Charlotte en Lise vlot scoren en hielp hen zo aan een zege in de 2e set.(25-19).

In set 3 zagen we eindelijk een Asterix dat van begin tot eind geconcentreerd bleef. Bij de 1ste TTO stond het al 8-2. Zandhoven probeerde nog wel, maar het Asterix blok was dit keer niet meer te verslaan. Als de bal er dan toch nog een keertje door kwam stond een attente Lise De Valkeneer als libero goed opgesteld om een goede receptie richting Yana De Leeuw te brengen.

 

Bij de 2e TTO staan de bordjes op 16-11 en via 18-11 kwamen ze al snel op 21-13. Via een sterke opslagreeks van Sarah Smits won Asterix deze 3e set vlot met 25-15.

 

Volgende week zondag gaat Asterix op bezoek bij Charleroi. Volgens kenners zeker één van de titelkandidaten dit seizoen. De wedstrijd begint om 15u30.(r.d.)

 

 

Lees ook:

KIELDRECHT/BEVEREN. De Europese wedstrijd van Asterix Kieldrecht tegen Rote Raben Vilsbiburg, die in Leuven was voorzien, kon daar niet doorgaan doordat de sportvloer was verzakt. Op een kleine...

KIELDRECHT. Asterix Kieldrecht brengt in 2008 uiteraard ook weer topvolleybal. Naast de finale van de Belgische Beker, op 9 februari om 17u tegen VDK Gent in de Lotto Arena te Antwerpen, wordt op...

KIELDRECHT. Bij het begin van het nieuwe seizoen heeft volleybalclub Asterix Kieldrecht duidelijke doelen vooropgesteld: o.a. in België een vooraanstaande rol blijven spelen en in Europa de...

KIELDRECHT. Binnenkort start het nieuwe volleybalseizoen 2007-2008. Asterix heeft met 6 nieuwe speelsters al een flinke voorbereiding achter de rug. 5 Speelsters namen deel van het EK met de...

KIELDRECHT. Asterix Kieldrecht is twee keer in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Volley Proms. Die prijzen werden maandagavond 24 april uitgereikt. Gert Vande Broek is uitgeroepen tot...

KIELDRECHT. Liesbeth Mouha stopt met onmiddellijke ingang haar aktiviteiten bij volleybalclub Asterix Kieldrecht. De sportster wil zich volledig toeleggen op het beachvolley.