Nieuw seizoen breiclub in Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. De breiclub van Sint-Niklaas start haar vijfde seizoen in het museum aan de Zwijgershoek. Door de grote vraag zijn er nu ook overdag bijeenkomsten op vrijdagnamiddag naast de avondsessies op woensdagavond. De bijeenkomsten zijn zo gespreid dat de ene week de bijeenkomst valt op woensdagavond en de volgende week op vrijdagmiddag.

Ervaren breister Anita De Keyser begeleidt de deelneemsters bij het breien van een sjaal, ponchon vest of trui. Zij leert verschillende opzetwijzen aan, leert breiwerk op maat maken en helpt bij het berekenen van het aantal steken dat men moet opzetten, leert berekenen van de minderingen voor de mouwinzet, knoopsgaten en zakken inbreien … Kragen mooi aanzetten, aaneenzetten van het breiwerk.
Ja er komt heel wat bij kijken als men mooi breiwerk wil leren maken.

Lid worden van de breiclub kan door een 10-beurtenkaart aan 10 euro aan te kopen. Deelnemers kunnen kiezen of ze naar de sessie op woensdagavond, vrijdagmiddag of beide komen. Tijdens het werkingsjaar 2009 – 2010 zijn van september tot juni in totaal 40 bijeenkomsten gepland in SteM aan de Zwijgershoek 14 te Sint-Niklaas.

Inschrijven kan bij het SteM of via 03/760 37 56 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (mb)

 

Lees ook:

Historische films in Ciné Retro

SINT-NIKLAAS. Retro is hip en daar speelt SteM Zwijgershoek handig op in met Ciné Retro. Daarin kunnen bezoekers zich een half uur lang onderdompelen in het Sint-Niklaas van de jaren 1930 tot de...

Mercatormuseum gaat internationaal

SINT-NIKLAAS. Het Mercatormuseum van Sint-Niklaas is een van de blikvangers van ons land. Het museum is sinds april opgenomen in de internationale promotie van België en prijkt op de boarding passes van...