Lokerse Feesten en Jaarmarkt: parkeer- en verkeersregeling

LOKEREN. Tijdens de Lokerse feesten aan de Grote Kaai, samengaand met de Fonnefeesten op de Oude Vismijn, de Polifonics in het Josephine Charlottepark, en de kermis op de Markt zelf, gelden heel wat uitzonderlijke verkeersregelingen. Tot en met zondag 12 augustus worden een aantal straten in de verschillende feestzones elke dag afgesloten voor alle verkeer vanaf 13u tot 8u de volgende ochtend. Daarnaast zijn een aantal parkeerplaatsen in het centrum niet beschikbaar. Op woensdag 8 augustus is er dan ook nog de Jaarmarkt.

Jaarmarkt

De grote Jaarmarkt van woensdag 8 augustus zal dit jaar integraal plaatsvinden in de Sportlaan. Tijdens de renovatiewerken van het Marktplein was die Sportlaan ook al tijdelijk het kader voor de wekelijkse woensdagmarkt, maar toen was er nog beperkt verkeer mogelijk op één van de gescheiden rijstroken. Nu zal de Sportlaan op 8 augustus volledig afgesloten worden vanaf 5 uur ’s morgens. Het verkeer zal de aangeduide omleiding moeten volgen.
Parkeren tijdens de Feesten

Tijdens de feesten is het niet evident om in het centrum te parkeren. Toch zijn nog heel wat parkeerplaatsen goed bereikbaar voor, tijdens en na de feesten.
Op de volgende locaties kan men nog parkeren:
- Kerkplein
- Parking Cultureel centrum
- Markt t.h.v. de Sint-Laurentiuskerk
- Poststraat
- Knokkestraat
- Parking Patershof
- Parking hoek Voermanstraat – H. Hartlaan
- Omgeving station
- Parking Sint-Laurentiusplein (van 8u tot 13u!)

tijdelijk gratis parkeren

Personen met een bewonerskaart en/of werkabonnement mogen in de periode van 25/07 tot 17/08 ook buiten de op de parkeerkaart vermelde locaties parkeren.
Tijdens de feesten mag men vanaf 13u gratis parkeren in de betalende zones.
Let op: voor en na de feesten gelden de normale parkeertarieven!

vuurwerk

Zondag 12 augustus worden de feesten afgesloten met het traditionele vuurwerk.
De P. Thuysbaertlaan is parkeervrij en verkeersvrij van 17u tot 23u.
De omgevende straten zijn verkeersvrij vanaf 21u tot het einde van het vuurwerk.

Ten slotte wordt op maandag 13 augustus de Grote Kaai een laatste keer afgesloten voor de afbraak van de kramen en mediabruggen. Ook de Markt wordt dan opgekuist. (jdw)

 

 

Lees ook:

Lokeren eindelijk opgeruimd na 10 dagen feesten

LOKEREN. Gisteren, vrijdag 18 augustus, zijn de laatste containers met afval van de Lokerse Feesten afgevoerd. Daarmee is Lokeren verlost van het afval dat na tien dagen feesten was achtergebleven....