Derby Sporting Burcht en Sparta Linkeroever eindigt op 3-3

BURCHT. Gisteren, woensdagavond 29 augustus, werd in Burcht een derby gespeeld tussen Sporting Burcht en Sparta Linkeroever. De wedstrijd ging van start met de aftrap door de familie van Jurgen Smeulders die de matchbal voor deze wedstrijd had geschonken. Sparta ging quasi onmiddellijkin de aanval en creëerde verschillende doelkansen. Sporrting Burcht stelde zich eerst wat afwachtend en teruggetrokken op waardoor Sparta de eerste twee doelpunten redelijk kort op elkaar kon scoren. 

Sporting Burcht begon het spel mee te spelen en dit resultaat werd beloond met een doelpunt van Curtje Vercauteren, 1-2. Sporting bleef drukken maar kwam niet dichter dan een paar doelkansen tot Curtje Vercauteren alleen doorging naar de doelman. Dat Sparta hem binnen de 16 hem neerhaalde, leidde tot een strafschop, omgezet door Sergio Adriano (2-2). Sparta liet het hier niet bij en begon iets bitserig te voetballen. Dat leverde hen voor de rust nog een kleine voorsprong op met 2-3. 

In de tweede helft kwam vooral Burcht zelfzeker uit de kleedkamers. Een speler van Sparta pakte in de 67ste minuut zijn tweede gele kaart en moest naar de kleedkamers. Dat was voor Burcht misschien de kans om gelijk te spelen of het zelfs af te maken. In de 70ste minuut scoort Curtje Vercauteren zijn tweede doelpunt van de wedstrijd en zet de 3-3 op het scorebord. De laatste tien minuten miste Burcht nog twee kansen, waardoor de wedstrijd eindigde op 3-3.

Na de wedstrijd werd het speelshirt met nr 15 van Jurgen Smeulders overhandigd aan de levensgezellin Michke en Dochter Luna. (mb, foto's: J-Pics)