Tiende jumping op De Ster

SINT-NIKLAAS. Eind juni wordt recreatiepark De Ster het toneel voor de tiende Juming van Sint-Niklaas. De jumping is voor paardenliefhebbers een vaste afspraak. Wie nog niet vertrouwd is met de sport krijgt een gezellige gelegenheid om kennis te maken met de paardensport. Bovendien krijgt deze jubileumeditie met een barbecue, een fuif en de Wase masters een speciaal feestelijk jasje aangemeten. 

Het is een jaarlijkse traditie dat het Wase Paard eind juni een paardenwedstrijd organiseert op het domein van recreatiepark De Ster. Deze wedstrijd is een officieel erkende jumping door de Hippische Regionale Oost-Vlaanderen en de Oostvlaamse vleugel van de Vlaamse Liga Paardensport. Op 24, 25 en 26 juni is het opnieuw zover: na ruim 7 maanden voorbereiding gaan de ruim 70 vrijwilligers aan de slag om het paardensportfeest in goede banen te leiden.

de eerste Wase Masters

Qua formule blijft het programma van vorig jaar behouden. Dat betekent dat de jonge paarden en de inloopreeks op 1,10 meter op vrijdag vanaf 15 uur hun selectiewedstrijd voor de Beker Oost-Vlaanderen rijden. De manche hiervan staat gepland op zondag.

De ponywerking krijgt zaterdagvoormiddag alle aandacht, gevolgd door de reeksen 90cm en 1m00 alsook de troosting voor de Beker Oost-Vlaanderen. 's Avonds wacht de liefhebbers nog een primeur: de eerste editie van de Wase Masters. Hierin nemen de vijftien beste combinaties uit de voorbije edities het tegen elkaar op. Om de wedstrijd spannender te maken, kan elke deelnemer aan de Wase Masters voor de rit een hindernis kiezen om die te laten verhogen. Daar houdt het niet mee op, want het parcours moet zo snel mogelijk worden afgelegd. De winnaar van de Wase Masters gaat met een Prestige zal van Ruitersportzaak Kerckhaert en een aantal naturaprijzen naar huis.

Op zondagvoormiddag staan een inloopproef 95cm, de reeks 1,15 meter, de Grote Prijs met de finale van de achtste Beker Oost-Vlaanderen en een spannende proef 1m05 op het programma.

De jumping start 's ochtends om 9 uur maar het publiek kan hoogtepunten verwachten op vrijdag om 15.30 uur, zaterdagnamiddag en -avond en zondagmiddag om 11.30 en rond 14.00 uur. De toegang tot de jumping is inbegrepen bij het inkomtarief van De Ster. (mb)

info: wasepaard.be

 

Lees ook:

15de Jumping Sint-Niklaas op recreatiepark De Ster

SINT-NIKLAAS. Dit weekend vindt op het domein van recreatiepark De Ster de vijftiende editie van Jumping Sint-Niklaas plaats. Organisator vzw Het Wase Paard blijft jaar na jaar vernieuwen: na een...

Ezeltje Annika is geboren

SINT-NIKLAAS. Recreatiedomein De Ster kreeg er op 13 mei 2014 nieuw leven bij. Rond 14.00 uur werd, na een dracht van 12 maanden en 3 weken, het ezeltje Annika geboren. Moeder en dochter stellen het wel. 

Paasfeest op de Ster

SINT-NIKLAAS. Paasmaandag 21 april wordt een echte feestdag voor kinderen in recreatieoord De Ster. Bezoekers worden dag ontvangen door de paashaas en voor jonge kinderen is er heel wat animatie...