Website leidt je naar energiezuinige woning

ImageREGIO. Op de jongste editie van de (ver)bouwbeurs Batibouw was energiebesparing alom tegenwoordig. Niet geheel onlogisch: het is goed voor het milieu, voor uw geldbeugel en goed voor de economie. Bovendien maakte Vlaams minister Freya Van de Bossche een ambiteus doel bekend om tegen 2020 geen energieverslindende woningen meer te hebben in Vlaanderen. De website renovatie2020.be moet de verbouwer een handje helpen om de woning energiezuiniger te maken.

In 4 stappen naar een energiezuinige woning. Het lijkt alsof het even eenvoudig is als het doorlopen van een wizard bij de installatie van een computerprogramma. De website renovatie2020.be informeert de bezoeker over vier belangrijke pijlers die energie kunnen besparen: isolatie van het dak en/of de zoldervloer, vervanging van enkele beglazing door hoogrendementsglas, ervanging van een verouderde verwarmingsinstallatie door een condensatieketel of een warmtepomp, andere energiebesparende maatregelen zoals muurisolatie en vervanging van elektrische verwarming.

Wie op de website een van deze stappen aanklikt, krijgt op een overzichtelijke en praktische manier uitleg over wat de overheid voor een welbepaalde situatie adviseert, welke oplossingen voorhanden zijn om aan deze richtlijn te voldoen, waar  documentatie kan worden aangevraagd, waar verdelers en plaatsers te vinden zijn, van welke steunmaatregelen kan worden genoten, en wat de geschatte kost en terugverdientijd zijn. Referenties en getuigenissen maken het plaatje compleet.

Niet onbelangrijk: wie nu investeert in energiebesparing, kan heel wat premies en een belastingvermindering krijgen. (mb)

info: renovatie2020.be

Image

 


 

 

Lees ook:

Vernieuwd stationsplein Eksaarde geopend

LOKEREN. Het vernieuwde stationsplein in de Lokerse deelgemeente Eksaarde is geopend.  Het plein werd omgevormd tot een ontmoetings- en ontspanningsplek met ruimte voor sport en spel. Zo is er een...

Vernieuwde Colruyt Beveren heropent woensdag

BEVEREN. De Colruyt-vestiging in Beveren opent woensdag 16 juni 2021 opnieuw de deuren. De winkel was de voorbije drie maanden gesloten voor ingrijpende verbouwingen. Daarbij is de versmarkt...