Belsolar, nieuwe website voor thermische zonne-energie

REGIO. Thermische zonnepanelen gelden als de beste oplossing om energie met zonlicht op te wekken. Per vierkante meter haalt een zonnecollector op een Belgisch dak gemiddeld 500 kWh nuttige zonnewarmte uit de zon. Dat is vier keer zoveel nuttige energie als fotovoltaïsche panelen aan stroom produceren. Naar verluid is het mogelijk om tot 60% van de energie te besparen die nodig is om water te verwarmen.

De keuze uit de juiste panelen maken, blijkt niet altijd een eenvoudige klus en daar moet de nieuwe website belsolar.be een handje bij helpen. De website biedt een antwoord op vragen als 'Wat is de ideale oriëntatie van de zonnepanelen?', 'Wat is de rendabiliteit van een thermisch zonne-energiesysteem?' en 'Hoe verwarm je je sanitair water als de zon niet schijnt?'.

Belsolar, de Belgische federatie voor zonne-energie, start naar aanleiding van Batibouw de nieuwe website belsolar.be om de productie van warm water uit zonne-energie beter te promoten. Belsolar maakt deel uit van de ATTB, de Belgische federatie voor thermische technieken, en vertegenwoordigt met één stem de belangrijkste Belgische leveranciers van thermische zonnepanelen. De vzw telt ruim 30 leden die meer dan 90% van de markt vertegenwoordigen. De website voorziet merk-onafhankelijk advies. (mb)

info: belsolar.be

 

 

Lees ook:

Website leidt je naar energiezuinige woning

REGIO. Op de jongste editie van de (ver)bouwbeurs Batibouw was energiebesparing alom tegenwoordig. Niet geheel onlogisch: het is goed voor het milieu, voor uw geldbeugel en goed voor de economie....

Batibouw: Bespaar energie met isolatie

Eurowall, de smalste spouwisolatieREGIO. Op donderdag 26 februari opent Batibouw 2009 in Brussels Expo voor professionelen. Het grote publiek kan er vanaf zaterdag 28 februari kennismaken met de...