Proeven bij meer dan 50 wijnboeren in ’t Bau-Huis 

SINT-NIKLAAS. Dit weekend is de befaamde wijnbeurs Foire du Vin voor de twaalfde keer te gast in Sint-Niklaas. Meer dan 50 wijnboeren-exposanten bieden er hun producten aan. Voor het eerst is er met De Kluisberg ook een Belgische wijnbouwer aanwezig.

Foire du Vin is een graag geziene gast in Sint-Niklaas. De beurs is jaren een succes en dat zal met het aanbod van dit jaar niet anders zijn. "Van de inmiddels 5 verschillende edities van de Foire du Vin in Vlaanderen is Sint-Niklaas is toch wel telkens de topeditie", aldus organisator Stefaan Devies, "Hier wonen de echte bon-vivants die een lekker glaasje zeker weten te waarderen.".

De formule blijft onveranderd: proeven en kopen, direct bij de wijnboer. Alle wijnstreken van Frankrijk zijn vertegenwoordigd: Bordeaux, Bourgogne, Champagne, Beaujolais, Loire, Elzas, Languedoc, Provence, Languedoc, Vallée du Rhône,... Dit jaar zijn er ook vier Italiaanse wijnbouwers uit Piemonte, Toscane, Marche en Puglia. Daarnaast zijn ook een Duitse wijnbouwer uit het Zwarte Woud en een Griekse olijfolieproducent van de partij.  Voor het eerst is er met De Kluisberg uit het Limburgse Bekkevoort  een Belgische wijnbouwer op de Foire du Vin. 

Foire du Vin is meer dan alleen maar wijn. Er is een ook een aanbod van exclusieve Cognac, Calvados en whisky. Wie graag iets eet, kan terecht op de stands met Franse streekproducten.  vervolledigen het aanbod : vleeswaren uit de Ardêche, kazen van de Savoie, foie gras van de Gascogne, Provence, Normandië, enz… 

Foire du Vin is te bezoeken op vrijdag 10 maart van 17 tot 21 uur, zaterdag 11 maart van 11 tot 20 uur en zondag 12 maart van 10 tot 18 uur in 't Bauhuis, Slachthuisstraat 68 te Sint-Niklaas. De inkom bedraagt 6 euro, degustatieglas inbegrepen. (mb)

info: foireduvin.be  

 

Lees ook:

Zwijndrecht organiseert dorpsdebat over toekomst

ZWIJNDRECHT. De gemeente Zwijndrecht werkt aan een nieuw beleidsplan Ruimte en wil graag de mening van de inwoners op vlaak van onder andere mobiliteit, milieu en de veroudering van de bevolking....