Kerstshow in kasteel d’ursel krijgt Waas smaakje

SINT-NIKLAAS/HINGENE.  De kerstshow ‘Paniek’  die van 7 tot 23 december in het kasteel d’Ursel in Hingene wordt opgevoerd, krijgt een Waas smaakje. In het verhaal speelt de elf Froppie met de thee van een operazangeres die daardoor stemproblemen krijgt. De rol van de stoute Elf Froppie wordt gespeeld door de 12-jarige Timo Thielemans uit Stekene.

De thee die in de voorstelling wordt gebruikt, is een op maat gemaakte thee door  Els Spandel van Release Tea uit Sint-Niklaas. Speciaal voor deze voorstelling creëerde ze een kruideninfusie, op basis van pure, natuurlijke en biologische kruiden, specerijen en bloemen, die het warme water diepblauw kleurt. Door enkele druppels limoen- of citroensap toe te voegen, verandert de kleur van de thee van blauw naar violet-paars. En daar maakt de elf Froppie dankbaar gebruik van. 

Na de voorstelling kunnen nieuwsgierigen de thee zelf proeven in de winterbar op het kasteeldomein. Wie meer informatie wenst over deze voorstelling, kan terecht op de website kerstmagie.be. (mb)

 

Lees ook:

Wase dertiger schrijft boek in het Engels

SINT-GILLIS-WAAS. Op dinsdag 24 mei stelt de 32-jarige Maarten Heyrman uit Sint-Pauwels zijn eerste boek voor. Het boek speelt zich af in het begin van de twintigste eeuw en gaat over dieren die in...

Ontleen e-boeken op eigen toestel

SINT-NIKLAAS. Sinds deze week is het mogelijk om via de bibliotheek online e-boeken te ontlenen met een eigen e-reader, tablet, smartphone of computer.  E-boeken ontlenen was tot hiertoe enkel...

Beverse bib lanceert buggyroute op Boekstartdag

BEVEREN.  Deze voormiddag, tussen 9.30 uur en 12 uur, organiseert de bibliotheek van Beveren de Boekstartdag voor jonge lezertjes en hun ouders. In en rond de bib wordt animatie voorzien.