Oostvlaamse fietsroutes met GPS

Image
de GPS op het fietsstuur
REGIO. Toerisme Oost-Vlaanderen is de eerste provincie die voor haar fietsroutes de GPS fietsend kan gebruiken. Zowat alle lusvormige routes zijn downloadbaar gemaakt. Op het stuur van de fiets is een schermpje bevestigd waarop de fietsroutes kunnen worden gevolgd op de GPS. Dat is een groot voordeel want het gebeurt af en toe wel eens dat op de nochtans goed bewegwijzerde routes toch nog verkeerd wordt gereden om nog te zwijgen van de ene of andere rare kwast die een bordje heeft weggenomen. Met de GPS op het stuur heeft men daar geen last meer van.

Op het netwerk van Oost-Vlaanderen staan meer dan 40 lusvormige fietsroutes. Wase fietsfanaten moeten de klassiekers als de Leiestreekroute tussen Gent en Deinze of de Eddy Merckxroute langs Kluisbergen of de Nevellandroute eens gaan rijden om te weten hoe waardevol Toerisme Oost-Vlaanderen wel is.

 

De GPS -bruikbare fietskaarten zijn te vinden op de website www.tov.be, klikken op fietsroutes. Het is fietsen in een andere dimensie want omdat men verlost is van het toch wel vervelend "halt houden om de kaarten open te plooien".


Wie van de GPS -kaarten wil genieten moet zich eerst gratis registreren. Met het gekregen paswoord kunnen dan alle kaarten worden gedownload. (Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

Fietsroutes Vossen blijven mogelijk bestaan

REGIO. Het project ‘Vossen,  expeditie in het Land Van Reynaert’ van The Phoebus Foundation zit er op. Maar liefst 58.500 deelnemers hebben de Vossen-route afgelegd en de verschillende lokaties...

Veilige fietsoversteken voor Sint-Niklase fietsroutes

SINT-NIKLAAS. Vijf fietsroutes in Sint-Niklaas kregen veiligere oversteekplaatsen waar de fietser voorrang heeft. Alle oversteekplaatsen werden in rode coating uitgevoerd en kregen accentverlichting op de grond en in...

Fiets of wandel tussen fruitbloesems 

SINT-GILLIS-WAAS. Nu heel wat fruitbomen in bloei komen, vond de gemeente Sint-Gillis-Waas het een mooi moment om een nieuwe fiets- en wandelroute tussen de fruitbloesems voor te stellen.