Kieldrechts koppel dinsdag in 'Huwelijk uit handen'

Image
Rani’s team bestaat uit styliste/visagiste Kim Maes en weddingplanner/floraal vormgever Paul Pierre Leysen.
KIELDRECHT. Toen vorige zomer Wout en Mieke uit de Merodestraat huwden, hadden ze deze plechtige dag uit handen gegeven en de organisatie toevertrouwd aan Rani De Coninck en haar team van het VTM-programma 'Huwelijk uit Handen'. De uitzending is op dinsdag 5 februari te zien om 20u35.

 

Er kan dan gezien worden hoe het huwelijk van dit Kieldrechts koppel op een week tijd onder de noemer 'sprookjeshuwelijk' werd ondergebracht. Trouwen op televisie (in Vlaanderen) is altijd al een dikke hit geweest, het programma 'Huwelijk uit handen' maakt daar dankbaar gebruik van. Nadat het koppel en de familie op de hoogte zijn gebracht hoe de vork aan de steel zit, nemen de trouwers afscheid voor een week. Alle contact wordt verbroken. Voor familie en vrienden breken daarna helse tijden aan, zij moeten in amper een week tijd een volledig huwelijk in elkaar knutselen. Zoeken naar een geschikte zaal, eten klaar maken voor een hele groep…

 

Mieke en Wout uit Kieldrecht vormen al twaalf jaar een koppel en ze zijn de trotse ouders van Sam (2 jaar) en Bo (4 maanden). Mieke droomt haar hele leven al van een romantische bruiloft met alles erop en eraan. Ze wil zich één dag een prinses voelen. Maar jammer genoeg is Wout absoluut niet romantisch en hij houdt de boot dan ook af.

 

Mieke pinkt een traan wanneer ze een bruiloft bezoekt en geeft toe dat ze wel eens jaloers is op de bruidjes in haar omgeving. Wout ziet zijn Mieke graag en kan haar verdriet niet langer verdragen. Hij verrast de vrouw van zijn leven met een superromantisch huwelijksaanzoek. Mieke verheugt er zich op eindelijk met de organisatie van haar dag te kunnen beginnen: het kiezen van de locatie, het vervoer, het eten en natuurlijk de bruidsjurk.

 

Wanneer Rani haar vraagt om haar huwelijk uit handen te geven, is ze dan ook sprakeloos. Onder druk van Wout neemt Mieke de uitdaging toch aan. Er rust zonder twijfel een zware taak op de schouders van familie, vrienden, styliste Kim en decorateur Paul Pierre om op een week tijd het sprookjeshuwelijk te organiseren.

 

Terwijl Mieke de dagen aftelt op haar afzonderingsadres, werken ze zich in Kieldrecht uit de naad. De twijfels slaan toe, onverwachte problemen duiken op en de grote dag komt met rasse schreden dichterbij… Zal het allemaal goed komen? En zijn Mieke en Wout gelukkig met de keuzes die hun familie en vrienden gemaakt hebben voor hun mooiste dag? En zo zijn we vertrokken naar een uitzending op VTM die naar Kieldrecht wijst. Dinsdag 5 februari om 20u35. (Rolf Duchamps)