Koken met kids: Valentijn
REGIO. Dinsdag is het Valentijn en naar goede gewoonte zal weer niemand er aan ontsnappen. Het is dé dag bij uitstek om, al dan niet anoniem, je liefde te verklaren aan die ene speciale persoon.
Het is niet onmiddellijk duidelijk wat nu de exacte oorsprong van Valentijn is maar hieronder een paar pogingen:
1. Valentijn is vernoemd naar de Romeinse priester Valentinus. Die man was zo lief en vriendelijk voor de mensen dat ze hem uiteindelijk als dank onthoofd hebben. Hij zou in het geheim jonge koppeltjes getrouwd hebben en dat is de link met het huidige Valentijn.
2. Valentijn is afkomstig van een heidens feest dat heel populair was bij de Romeinen. Tijdens het feest werden de namen van ongehuwde dames in een grote kom gedaan en de jonge mannen mochten om de beurt een naam trekken.
3. Rond 14 februari beginnen de meeste vogels met paren en ook bij de mens zou dan de paringsdrang opsteken...
Kies zelf maar wat u het leukste vindt! Wie zelf wil uitpakken kan alvast beginnen oefenen op onderstaande tip.
ingrediënten
eieren
stuk van een melkkarton
sate stokje
rekkertjes
bereidingswijze
Kook eerst de eieren hard. Dit doe je door ze 10 minuten in kokend water te leggen.
Koel de eieren af met koud water en haal de schaal er af. (ei moet nog wel warm zijn want als het helemaal afgekoeld is kan het breken)
Vanaf nu volg je onderstaande stappen:
Laat je kinderen de eitjes afgeven aan hun mama/papa met de melding dat het van jou komt. (kl)
meer kooktips: koken-met-kids.be