Koken met kids: Koersen in de zetel

REGIO. Voor mij persoonlijk zijn het hoogdagen nu! Eerst de Ronde en de week erna Parijs-Roubaix. Voor een wielerliefhebber gaat er in het voorjaar niks boven die twee koersen. Mijn kinderen zijn natuurlijk nog klein maar ik probeer van ze van kleinsafaan de goede dingen van het leven bij te brengen en in mijn ogen is naar de koers kijken één van die dingen. Als ze wat groter zijn en effectief zelf al eens willen gaan fietsen is het nog beter natuurlijk. Een beetje lichaamsbeweging kan nooit kwaad. Voorlopig gebeurt alles nog van uit onze zetel en dat vind ik voorlopig ook best ok. Het moet ook allemaal niet te vlug gaan.

Wat ook grappig is, is dat ze nog te klein zijn om te weten wie er op kop zit of wie er van de fiets is gevallen enz. Iedere wielrenner is bij ons Tom Boonen dus het maakt niet uit wie er zondag eerst over de streep komt, Boonen wint toch altijd een beetje. (en daar kan papa best mee leven!) Naar de koers kijken is één zaak, je moet er natuurlijk ook voor zorgen dat je goed voorzien bent van eten en drinken. Met volgend hapje ben je alvast goed op weg!

ingrediënten

Gemengd gehakt

Peper

Zout

Nootmuskaat

Chapelure

Bladerdeeg

bereidingswijze

Meng het gehakt goed met de kruiden. Rol de bladerdeeg open.

Rol balletjes van het gehakt. (Groot, klein, tussenin.. maakt allemaal niet uit!)

Pak de balletjes in in de bladerdeeg en steek ze 20 minuten in een oven van 200 graden.

 

Meer foto’s en recepter: koken-met-kids.be