Koken met kids: 1 jaar het MAS
MELSELE. Deze week neem ik jullie graag mee 'over het water' naar Antwerpen want ik ben met de kinderen op bezoek geweest bij het MAS. Het 'nieuwe' Museum Aan de Stroom dat al vanop verre afstand zichtbaar is, is deze week 1 jaar geworden. Hoog tijd voor een bezoekje dus! Vanop linkeroever heb ik al verschillende keren vanop een bank naar het gebouw zitten staren. Voor de kinderen is er op LO een leuke speeltuin vlak naast de Schelde, vandaar dat ik daar af en toe al eens kom. Het is er goed voor de kinderen én je hebt er een prachtig zicht op ‘het stad’ en dus ook op het Museum Aan de Stroom. Om één of andere reden ben ik er gedurende het jaar dat het nu open is nog nooit geraakt. Tot vandaag dus! We zijn er naar toe geweest met heel het gezin en we hebben het 'grote rode gebouw' eindelijk overwonnen!
Ik moet het zeggen zoals het is, het MAS is indrukwekkend! Het is effectief een groot, hoog en rood gebouw, maar wat voor één! De kinderen stonden met hun mond open toen we op het plein ervoor aankwamen. Om de tentoonstellingen te kunnen bekijken, heb je een ticket nodig maar voor op het dak te gaan niet. Je kan gewoon binnenlopen en via de roltrappen helemaal tot aan het dak gaan. Zeker doen! Je hebt een prachtig zicht op Antwerpen, op de Schelde en op de haven. Echt de moeite!
Een paar straffe cijfers over het MAS:
- 60 meter hoog
- 15.000 vierkante meter vloeroppervlakte
- 470.000 objecten
- bijna 1 miljoen bezoekers op één jaar tijd.
Bij zoveel strafheid hoort natuurlijk ook een straf (pikant) receptje.
ingrediënten
basis pizza Margherita
1 blikje mais
1 blikje ananas schijven
chorizzo
1 rood pepertje
1 bol mozarella
gemalen kaas
bereidingswijze
Koop een basis pizza met enkel tomatensaus.
Strooi een bodempje mais over de pizza.
Snij de rode peper doormidden en verwijder de zaadjes. Snij de peper in kleine stukjes en verdeel hem tussen de mais.
Bedek de hele pizza nu met chorrizo.
Boven de chorizzo leg je ananasschijven. Een drietal is normaal genoeg om de pizza volledig te bedekken.
Tussen de ananas leg je reepjes mozarella en achteraf strooi je over het geheel nog gemalen kaas.
Tien minuten in een oven van 200 graden en het is klaar.
(Kristof Luyten)
meer straffe recepten: koken-met-kids.be