Koken met kids: 1 jaar het MAS

MELSELE. Deze week neem ik jullie graag mee 'over het water' naar Antwerpen want ik ben met de kinderen op bezoek geweest bij het MAS. Het 'nieuwe' Museum Aan de Stroom dat al vanop verre afstand zichtbaar is, is deze week 1 jaar geworden. Hoog tijd voor een bezoekje dus! Vanop linkeroever heb ik al verschillende keren vanop een bank naar het gebouw zitten staren. Voor de kinderen is er op LO een leuke speeltuin vlak naast de Schelde, vandaar dat ik daar af en toe al eens kom. Het is er goed voor de kinderen én je hebt er een prachtig zicht op ‘het stad’ en dus ook op het Museum Aan de Stroom. Om één of andere reden ben ik er gedurende het jaar dat het nu open is nog nooit geraakt. Tot vandaag dus! We zijn er naar toe geweest met heel het gezin en we hebben het 'grote rode gebouw' eindelijk overwonnen! 

Ik moet het zeggen zoals het is, het MAS is indrukwekkend! Het is effectief een groot, hoog en rood  gebouw, maar wat voor één! De kinderen stonden met hun mond open toen we op het plein ervoor aankwamen. Om de tentoonstellingen te kunnen bekijken, heb je een ticket nodig maar voor op het dak te gaan niet. Je kan gewoon binnenlopen en via de roltrappen helemaal tot aan het dak gaan. Zeker doen! Je hebt een prachtig zicht op Antwerpen, op de Schelde en op de haven. Echt de moeite!

Een paar straffe cijfers over het MAS:

- 60 meter hoog

- 15.000 vierkante meter vloeroppervlakte

- 470.000 objecten

- bijna 1 miljoen bezoekers op één jaar tijd.

Bij zoveel strafheid hoort natuurlijk ook een straf (pikant) receptje.

ingrediënten

basis pizza Margherita

1 blikje mais

1 blikje ananas schijven

chorizzo

1 rood pepertje

1 bol mozarella

gemalen kaas

 

bereidingswijze

Koop een basis pizza met enkel tomatensaus.

Strooi een bodempje mais over de pizza.

Snij de rode peper doormidden en verwijder de zaadjes. Snij de peper in kleine stukjes en verdeel hem tussen de mais.

Bedek de hele pizza nu met chorrizo.

Boven de chorizzo leg je ananasschijven. Een drietal is normaal genoeg om de pizza volledig te bedekken.

Tussen de ananas leg je reepjes mozarella en achteraf strooi je over het geheel nog gemalen kaas.

Tien minuten in een oven van 200 graden en het is klaar.

(Kristof Luyten)

meer straffe recepten: koken-met-kids.be

 

 

Lees ook:

REGIO. Volgende week zaterdag  is het St. Patrick’s Day, de nationale feestdag van Ierland. In de vorige eeuwen zijn er massaal veel Ieren geëmigreerd naar landen zoals de VS en Australie en...

REGIO. Vandaag is het een beetje een vreemde zondag vind ik. Het is grijs, een beetje dreigend zelfs, maar je voelt dat er iets in de lucht hangt. Mensen kruipen op de fiets, trekken hun...

2012 is een schrikkeljaar en dat wil zeggen dat we dit jaar weer een 29ste februari zullen hebben. Ik weet niet juist waarom maar toen ik mij bovenstaande bedenking maakte moest ik ineens aan...

MELSELE. Zondag 19 februari vieren we met zijn allen weer carnaval. Het is te zeggen, bijna met zijn allen. Met grote zekerheid kunnen we zeggen dat in Aalst, Ninove, Halle, enz. grote vieringen...

REGIO. Dinsdag is het Valentijn en naar goede gewoonte zal weer niemand er aan ontsnappen. Het is dé dag bij uitstek om, al dan niet anoniem, je liefde te verklaren aan die ene speciale...

REGIO. De Chinezen vieren nieuwjaar, in tegenstelling tot ons, niet op 1 januari. De reden hiervoor is omdat men voor Chinese feestdagen teruggrijpt naar een kalender die meer dan 4700 jaar oud is...