Sportgala viert 40 jaar stedelijke sportraad

ImageLOKEREN. De stedelijke sportraad van Lokeren bestaat in 2009 veertig jaar en die verjaardag wordt gevierd met een hele reeks (sportieve) aktiviteiten. Het feestjaar start morgen, zaterdag 27, december op het sportgala waarop iedere inwoner van Lokeraars zijn uitgenodigd.

De stedelijke sportraad van Lokeren startte op 19 maart 1969. Het sportgala staat niet enkel in het teken van 40 jaar sportraad. Ook de sportieve verdiensten van het voorbije jaar worden er gevierd met oa de bekendmaking van sportman 2008, sportvrouw 2008, sportclub 2008 en sportverdienste van het jaar. De Lokerse Discovery Big Band zorgt voor de muzikale omlijsting van het programma, dat door Joyce Verdonck  aan elkaar gepraat zal worden.

Het sportgala is het startschot van een feestjaar waarin de verjaardag wordt gevierd met oa een seniorensportdag voor 50 plussers op donderdag 23 april, de Wereld Tai Chi dag op zaterdag 25 april in het centrum van Lokeren en het vijflandentornooi petanque eind juni. Daarnaast zullen verschillende andere activiteiten zoals volksspelennamiddagen, sneukelfietstocht, fietstochten en vele andere in feestelijke editie georganiseerd worden. Alle activiteiten zullen in detail te vinden zijn op de website van de sportraad.

Om de 40ste verjaardag van de sportraad te vieren vraagt de stad aan alle oud-leden van de Raad van Bestuur vanaf de beginperiode tot nu om dit bijzondere sportgala bij te wonen. Ook alle andere inwoners zijn uitgenodigd op het sportgala dat om 20 uur start in de stedelijke sporthal aan de Sportlaan 2. De toegang is gratis. (mb)