Heel veel jeugd bij sportlaureatenhulde

SINT-GILLIS-WAAS. De sportlaureatenhulde is een uitgebreid gebeuren geworden. In totaal moesten 74 sporters of verdienstelijke clubleden worden gehuldigd. Het grootste aantal kwam uit de paardensport van Ponyclub Sint-Egidius en LRV Sint-Egidius en de turnclub Sportiva.

turnen

Voor Turnkring Rust Roest werd Kevin Van der Heyden gehuldigd omdat hij Vlaams Kampioen Acro Gym paar werd.
Voor Sportiva werden in 2008  Belgisch Kampioen benjamins, Seppe Vouncks (10j) en Vlaams Kampioen: Lisa Verschueren (beloften) en Laura Waem (miniemen). De Oost-Vlaamse kampioenen waren: Lisa Verschueren (beloften), Laura Waem (miniemen)Yilke Buys (miniemen) en Anke De Bock (juniores).

paardensport

In de pony- en paardensport werden gehuldigd: voor LRV ’t Soete Waasland: Lindsay en Eline Oelbrandt.
Voor Sint-Egidius: Ellen en Emmy De Vos, Ann-Sophie en Sander Pauwels, Jarno Van der Stricht, Stefanie De Mey, Shana De Wert, Elke De Pelsmaeker, Tara Dhollander, Laura Segers, Elynn Thijs, Auerlie en An –Sophie Waterschoot,.
Bij de LRV Ruiters Sint-Egidius: Steffi Hesters, Stany Bral, Karolein De Winne, Mario Van de Vijver, Pascal Franckaert, Olivier Van Guyse, Dirk Lens, Astrid Van Bossche.

Hulde ook aan Walter Van Bunder die als paardenfokker de wereldtop heeft bereikt en met Stahine van het Merelnest, tweemaal een olympische kampioen had voor de Verenigde Staten en op de WK’s regelmatig in de top 10 staat.
En tenslotte was er ook nog Marc Pauwels, lid van LRV Klein Sinaai, afdeling van de Oost-Vlaamse menners. Hij werd provinciaal, kampioen.

Ook in ploegverband behaalde Egidius nog een paar onderscheidingen in groepsdressuur die echter reeds in 2007 werden binnen gehaald.

wielrennen

Op vlak van het wielrennen ging de eer naar Maaike Lanssens (16) die als veldrijdster Provinciaal Kampioen werd. Hugo Temmerman was voor de 4ee opeenvolgende keer clubkampioen bij de Wielertoeristen Sportief Sint-Gillis-Waas. Dat was meteen een unike gebeuren sedert het ontstaan van de club. Clubkampioen wordt men door het meest aantal kilometers in clubverband af te leggen.
Patrick Meersschaert kon voor 2008 toch weer wat voorleggen om naar op te kijken in het mountainbiken. Hij won het BK, werd 2de op het BK Marathon en 3de op EK marathon te Graz. Hij nam ook deel aan het WK cross country maar dit keer ging de titel aan hem voorbij als gevolg van een lekke band. In 2007 – 2008 reed hij 8 kampioenschappen en haalde er 7 podiumplaatsen uit, 3 titels en 1 maal uitgeschakeld door mechanische pech.
Werner Dullaert startte in 2003 opnieuw als wielrenner bij de masers en won nog 40 koersen. In 2007 werd hij vice-wereldkampioen  masters UCI in Oostenrijk.
Thomas Langhendries werd als beoefenaar van duatlon en triatlon gehuldihd. Hij werd op het BK duathlon als 13 jarige 2de.

andere sporten

Andere sporten die aan de beurt kwamen:
In de atletieksport  Charlotte De Vlieger (15) die met 1m70 de 2de beste jaarprestatie neerzette en werd geselecteerd door het BOIC voor de jeugdstages voor de komende Olympische Spelen.

Schaken: Frans Huybrecht al driekeer na elkaar Kampioen van België werd in het schaken per correspondentie.

Tennis: Ignace Van Kemseke van Tennisclub Backhand die Vlaams kampioen werd reeks jongens 12. Ruud Martens en Ruben De Ryckere, spelende bij TC De Zilveren Klomp in De Klinge werden VTV kampioen interclub en nadat ze  Oost-Vlaams kampioen waren geworden.

Gevechtssporten: Miguel Lose werd in ju-jitsu duo games, Vlaams Kampioen en in de fighting winnaar van de gouden medaille op de open Duitse kampioenschappen in Hanau. Hijw as daar ook met zijn 9 jaar, de jongste deelnemer bij de Belgische jeugdselectie. Hij kreeg ook de speciale beker voor de snelste overwinning in zijn reeksen. Zijn broer Losa werd in duo games kadetten in Malle ook Vlaams Kampioen. Beiden zijn lid van de Tai-Jutsu en Ju –Jitsu school Saigen.

Mororcross: Robin Bakens (14) werd Belgisch Kampioen  en 2de met het Belgisch team in de ‘Coupe de l’avenir’ welke een landenprijs voor de jeugd is.

Volleybal: Jolien Wittock werd met Asterix Kieldrecht kampioen en won ook de Beker van België. Ze werd eveneens uitgeroepen tot beste jeugdspeelster en speelster van het jaar.

Kickboxen: Sophia Maes, lid van Contact Karate Beveren, werd bij de juniores  Kampioen van België (16-18 jaar). Ze werd eveneens winnaar van ‘Flanders Kickboxing Cup” in Beveren. Er namen hier 16 landen aan deel.  Ook in die club te Beveren hoort Nanouch Van Gysel thuis. Zij ging winnen in de “Athens Open” in Groiekenland. Ze won ook de “Open German” in Duitsland.

Hondensport: In de hondenschool “Mijn hond, mijn vriend” behaalde Bart Meyers met zijn Duitse herder Coby een 1ste plaats en het werd de beste hond van het jaar en kreeg de beker van de ‘Superprestige’. Odilon Goossens werd met de Duitse herder F-Duke 2de in de superprestige categorie gevorderden. Cindy Annaert werd in 2007 2 x interclubkampioen. Franky De Witte werd met Vagabond winnaar op het BK en mocht ook deelnemen aan het WK Agility te Ingemunster. Tenslotte was er ook nog een Belgische’ titel voor Minnebo en een speciale vermelding voor Dirk Rogiers d3de werd in de categorie Ereklasse. Paul Wuyts leverde met zijn windhond Fenix in Awans op het BK een knappe prestatie want die won de windhondenren over 350 m.

verdienstelijke leden

Bij de verdienstelijke clubleden 2008 werd hulde gebracht aan Staf De Wolf van voetbalclub KFC Sporting Sint-Gillis. Staf begon als 7-jarige knaap bij Sporting en bleef er steeds spelen tot in de seniorenploeg. Hij was er vele jaren actief als jeugdtrainer en secretaris van de jeugdafdeling. Meerdere jaren nam hij ook de aak van keeperstrainer van het eerste elftal op zich. Hij is 17 jaar voorzitter en dus al bijzonder veel jaren lid van het bestuur.

Danny De Cauwer werd gehuldigd voor zijn inzet en zijn inspirerende functie binnen de turnwereld van Sint-Gillis en zelfs daarbuiten. Hij was bijna 20 jaar voorzitter van turnclub Sportiva en is momenteel ondervoorzitter. Danny is bijna een kwarteeuw lid van Sportiva.

Een trofee van verdienste werd door de Raad van Bestuur van de Sportraad ook, uitgereikt aan Lucien Reel, vanaf 1984 tot 2003 secretaris was van Voetbalclub FC Hoogeinde en dan de functie van voorzitter op zich nam.

Tenslotte werd ook nog postuum hulde gebracht aan wijlen Karel Verschelden die overleed. Meer dan 45 jaar stond hij ten dienste van KFC Sporting. Vele jaren was hij secretaris van de club en lid van de Raad van bestuur van de Sportraad. Aan een vertegenwoordiger werd een ingelijste foto van Karel overhandigd.(Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

Jimmy Laureys, de sterkste man van ons land, kan met de glimlach terug kijken op een prachtig 2008.SINT-GILLIS-WAAS. In De Route werd Jimmy Laureys, de 27-jarige krachtpatser gehuldigd voor zijn...

SINT-GILLIS-WAAS. Het hoogtepunt van de jaarlijkse sportlaureatenhulde was ongetwijfeld de bekendmaking van de sportvrouw, sportman, sportclub en de sportverdienstelijkste van het jaar. Het waren...

SINT-GILLIS-WAAS. De hulde van de sportlaureaten heeft duidelijk gemaakt dat de sport een rijkelijk leven kent in de ganse gemeente. Zo maken toch een 50-tal bloeiende sportclubs deel uit van de...

SINT-GILLIS-WAAS. In de Route werden de winnaars bekend gemaakt van de gemeentelijke Fietszoektocht die van 21 juni tot 21 september voor de 3de maal werd georganiseerd onder het thema...