Verbroedering verslaat K. V Hemiksem met 2-0

ZWIJNDRECHT. Verbroedering moest de vierde topper verwerken in 5 weken voetbal.  Op een bevroren veld was mooi voetbal niet te brengen. De eerste helft was dan ook zeer rommelig en de supporters konden zich hieraan zeker niet opwarmen.

Na 18 minuten kwam het eerste schot van bezoeker Kenny Wauters.  De bal vloog ver over. 2 minuten later konden de bezoekers bijna scoren via Bouwmeester, en dit na een slechte terugspeelbal.  Bouwmeester besloot voorlangs.  In de 28e minuut kon Verbroederinger Claes niet profiteren van een geharrewar voor het Hemiksemse doel.  De bal werd nog weggewerkt.

Dé kans van de eerste helft was voor Hemiksemspeler en Zwijndrechtenaar Luc Van Broeck.  Hij besloot van in de backlijn over. Hemiksem bleef de betere ploeg in deze eerste helft en in de 37e minuut moest Janssens een bal van de lijn halen. De afwerking bleef dus uit en zo kon Verbroedering het aan de rust op 0-0 houden.

Een heel ander Zwijndrecht was te zien na de rust. Mamusha werd vervangen door Martens en die zorgde al onmiddellijk voor gevaar.  Een vrijschop ging centimeters naast. Zwijndrecht nam het spel in handen en kwam nu nadrukkelijk opzetten.  Een voorzet van Claes werd net naast 'getipt' door De Smet.(61e).

Een thuisdoelpunt hing echt in de lucht. In de 65e minuut kregen we de mooiste actie van de wedstrijd. Via Martens en Claes kwam de bal bij De Smet, maar de topscorer miste onbegrijpelijk voor een lege goal.  Een schot van Claes werd nog van de lijn gekeerd (73’) en een schot van Martens werd mooi gered door doelman Stoops. Waar bleef toch dat doelpunt? In de 80’ was het zover. Handspel en penalty voor de thuisploeg.  Martens zette koelbloedig om 1-0.

Hemiksem bakte er niets meer van en in de 90’ maakte topscorer De Smet de klus af met zijn 18e doelpunt van de competitie.  Einduitslag 2-0.

Verbroedering Zwijndrecht krijgt nu een korte winterstop voorgeschoteld en op 11 januari volgt de derby thuis tegen Sparta Linkeroever.(r.d.)