Eerste nederlaag voor Verbroedering sinds 12 oktober 2008

ZWIJNDRECHT. Het was vooraf geweten dat de verplaatsing naar Oppuurs geen gemakkelijke was. Het werd dan ook de eerste nederlaag sinds 12 oktober van vorig jaar voor Verbroedering. Met reeds 50 doelpunten op hun palmares zijn zij de best scorende ploeg uit de reeks.

De eerste minuut was het al prijs.  Na een corner kopte thuisspeler Jelle Huysmans de 1-0 op het bord.  Een koude douche en heel het tactisch plan om zeep. De reactie van Verbroedering liet niet op zich wachten.  Jo Van Gremberghe trapte een vrije trap net over (2e) en Lars De Smet besloot op de doelman (3e).  Ook de Coster besloot nog eens op de thuisdoelman na een mooie actie Van de Velde - Janssens.

Het betere van het spel werd dan voor de thuisploeg. Zo waren er afstandschoten van Huysmans en werd een alleen doorgebroken Hoxhaj gestopt door doelman Davy Duerinck.  Bijna werd het 2-0, maar Ampong kwam een halve voet te kort om binnen te tikken. Zwijndrecht kon in die periode bitter weinig uit de mouw schudden en in de 33e minuut kwam het zelfs op een 2-0 achterstand.  Een mooie voorzet van Christiaens werd door Ampong binnengetikt. Dit was ook de ruststand.

Kort na de rust was hetzelfde spelbeeld te zien.  Duerinck moest tussenkomen na een actie Huysmans-Ampong. Zwijndrecht toonde dan toch weer zijn mentale en fysieke weerbaarheid en kwam terug in de match.  Na enkele schuchtere pogingen was het in de 66e minuut toch raak.  De Smet kon zijn bewaker eindelijk eens afschudden en zette voor naar de 2e paal waar Mamusha binnenschoot.(2-1).
Zwijndrecht drukte nu door, maar Oppuurs kreeg op counter nog 2 goede kansen.  10 minuten voor tijd krijg bezoeker Tim Janssens voor Verbroedering nog de beste kans.  Hij aarzelde te lang en miste zo een kans voor open goal.
Oppuurs hield stand in de storm en bezorgde meteen Verbroedering zijn tweede nederlaag van het seizoen.(r.d.)