Verbroedering verliest en is leidersplaats kwijt

ZWIJNDRECHT. Door een tweede opeenvolgende nederlaag, ditkeer met 2-3 tegen SV Aartselaar, is Verbroedering meteen leider af. Een wedstrijd waarin alles tegenzat voor de thuisploeg. Alles wat voor de winterstop lukte, mislukte nu.  Vebroedering lokte in de volledige wedstrijd 19 corners uit, dit zegt genoeg over de aanvallende ingesteldheid van de thuisploeg.  Maar zoals het spreekwoord zegt: 'het beste paard krijgt niet altijd de haver'.

Verbroedering startte hevig en versierde 3 hoekschoppen binnen de 6 minuten.  Toen de bezoekers voor de eerste keer in de buurt van het doel kwamen, was het meteen raak.  In een rommelige fase schoot Avonts overhoeks binnen (15’) en meteen stond het 0-1.
Wat toen volgde was een stormloop van de thuisploeg.  Een volley van Lars De Smet ging net over, evenals een schot van Claes. Zo waren er nog goede kansen op het halfuur voor Mamusha, De Smet en Martens.  Zonder resultaat echter.  Op een zeldzame tegenaanval moest Duerinck in de voeten van Ferati om de 0-1 op het bord te houden.
Net voor rust was er nog een mooie lob van thuisspeler De Smet die net over ging.  Ruststand 0-1.

Verbroedering begon opnieuw met aanvallende intenties aan de 2e helft.  Zo ging een lob van Steven Kuyt alweer niet binnen, maar viel op de lat. (52e).  Toen in de 57e minuut Martens alleen voor doel kwam, werd zijn schot nog net afgeblokt door een bezoekende verdediger.  Aartselaar deed nu helemaal niet meer mee.  Maar het noodlot sloeg toe en Avonts lobde de 0-2 over Duerinck.  Ongeloofelijk maar waar.(65e).

Toch gaf Verbroedering zich niet gewonnen, en het duwde door.  Zo kon topscorer De Smet in de 74e minuut de aansluitingstreffer netten.  1-2.  De gelijkmaker hing in de lucht en zo ging tot 3 keer toe de bal niet over de lijn.  Een schot van Martens ging net naast, een schot van Claes werd van de lijn gekeerd en een schot van Kuyt werd spectaculair door de doelman gestopt.  Toen bij de thuisploeg Maes en Duym werden uitgesloten wegens protest, sloeg het noodlot nogmaals toe.  Een vrije trap van Gert-Jan Roelandts ging rechtstreeks binnen. 1-3.(80e).

De thuisploeg begaf, en Duerinck moest de 1-4 redden op schot van alweer Avonts.  In de slotfase kreeg de thuisploeg nog een penalty.  Zo bracht Martens de eindstand op 2-3.

Onverdiend verlies voor de thuisploeg en meteen is ook de voorsprong van 5 punten opgebruikt. (r.d.)