Verbroedering werkte aan doelpuntengemiddelde

ZWIJNDRECHT. Na de 2 opeenvolgende verliesmatchen heeft Verbroedering zich meer dan herpakt en hield op het moeilijk bespeeelbaar terrein van Hove doeltjeskermis en trof 9 keer raak.   Met goed voetbal bracht Verbroedering de tegenstander onmiddellijk uit evenwicht en na 2 minuten reeds bracht Martens op voorzet van Van Goey de stand al op 0-1.

Verbroedering drukte sterk door en dit resulteerde in een resem kansen, zonder resultaat echter.  Zo waren er schoten van Claes en Janssens net over.  Claes besloot nog net naast, na het omspelen van de keeper en Janssens kwam nog alleen voor de doelman, maar miste.

Op de 25e minuut werd een vrije schop van Kuyt mooi binnnengekopt door Lars De Smet (0-2).  Wat toen volgde was pijnlijk om aanzien voor de thuisploeg. Na 30 minuten stonden de bordjes op 0-3.  Een mooie actie van De Smet werd afgerond door De Coster. 3 minuten later werd De Smet afgezonderd voor doelman Vervloet 0-4. De Coster miste de 0-5, maar net voor rust zorgde Martens, na een solo-actie, toch voor die cijfers aan de rust.

Zelfde spelbeeld na de rust.  Een lobbal van De Smet ging net over.  In de 47e minuut werd Janssens alleen voor doel gebracht, omspeelde mooi de doelman, en bracht zo de 0-6 op het bord.  Tussendoor werd er nog een doelpunt van Martens afgekeurd.  De Smet nette de 0-7 in de 55e minuut en dat was voor Lars al nummer 22 dit seizoen. Van een ‘goalgetter’ gesproken. 7 minuten later bracht Martens de 0-8 op het bord en diezelfde Martens liet ook de 0-9 ,op het scorebord zetten.
Er waren nog diverse kansen om de score hoger te laten oplopen, zo besloot Mamusha nog eens op de paal.

En Hove Sport?  Stelde niks voor.  Na de match kreeg Verbroedering terecht felicitaties van de tegenstrever.  Na het puntenverlies van FC Merksem tegen het laatst geklasseerde K. Reet SK, springt Verbroedering terug naar de eerste plaats met 1 punt voorsprong op FC Merksem. Maar nu al kunnen we de voetballiefhebbers uitnodigen voor komende zondag want dan komt uitgerekend FC Merksem op de Kerkenkouter Verbroedering bekampen. Een wedstrijd die zeker richtinggevend kan zijn voor het verdere verloop van de competitie. (r.d.)