Svelta mist kostbare punten op Houtem

MELSELE. Gisteren, zondag 8 februari, trokken de voetballers van Svelta Melsele naar Houtem. Svelta hoopt de stunt van heenwedstrijd te herhalen. Toen wonnen de Melselenaren nog met 3-1 van Eendracht Houtem. Het loopt echter anders. Het veld licht er ongelijk bij en dat zorgt dat het moeilijk voetballen is.

Toch trekt Melsele quasi onmiddellijk naar het doel van haar tegenstander maar de bal op de paal van Stijn Vinck werd afgevlagd en een scherpe voorzet van Pieter Vergauwen kan door Tom Peirsman niet binnengetikt worden. Een paar minuten later blijkt een schuchter schotje van Gerry Holderbeke ongevaarlijk. Beter was de actie van Charles Beyala in de 18de minuut: hij kan zich doorzetten maar vindt doelman Lieven Somers op zijn weg. De voorzet van Davy Van Den Nieuwenbriel wordt door Stijn Vinck gedevieerd. De doelman pakt de bal. Svelta scoort maar er is gevlagd voor buitenspel. Davy Van Den Nieuwenbriel krijgt geel voor het trappen na het fluitsignaal. Een vrije trap van Stijn Vinck wijkt af en gaat in corner. Tom Peirsman kan infiltreren en wordt neergelegd in de 16. De reff geeft geen strafschop voor deze duidelijke haakfout. Ook de overduidelijke sandwich op Davy Van Den Nieuwenbriel in de 32ste minuut wordt niet bestraft. Dit gebeurde randje 16. Even later kan hij de bal meegeven met Stijn Vinck, die besluit net naast. De kopslag van Jelle De Pauw gaat een metertje naast het Melseelse doel. Voor het rustsignaal kan Stijn Vinck nog scoren maar verkiest om de bal terug te leggen en weg is de mogelijkheid. Bij het einde van de eerste helft prijkt nog steeds 0-0 op het scorebord.

In de tweede helft geeft Stijn Vinck in de elfde minuut de bal aan Wouter Kersschot, die van dichtbij overtrapt. Dieter Vermeulen pakt zijn derde gele kaart voor een fout net voor de 16. De vrije trap beland op de paal in de 13de minuut. Ook Glenn Van Haecht viseert het doelkader. Zijn bal strandt op de lat. Charles Beyala pakt geel in de 23ste minuut. Ivan De Laet brengt Bas De Putter in het elftal en haalt Pieter Vergauwen naar de kant 20 minuten voor tijd. Bas De Putter geeft de bal aan Tom Peirsman en die mikt hoog over. Ook de thuisploeg wisselt en Charles Beyala gaat naar de kant. Steven Eeckhout komt het slotkwartier volmaken. Kurt De Jonghe gaat eveneens naar de kant en Kristof Lamoen komt voor het eerst in het eerste elftal. De bal van Wouter Kersschot gaat voorlangs in de 32ste minuut. De vrije trap voor Houtem in de 33ste minuut zorgt voor gevaar. Dietrich Sey trapt die en Nico Van Bever mikt op de paal. Wouter Kersschot gaat in de 35ste minuut naar de kant en Richard Van Puyvelde vervangt hem. Een zwak afstandsschot van Stijn Vinck wordt door de doelman goed gepakt in de 38ste minuut. Het onheil geschiedt in de 39ste minuut. Een makkelijke bal voor Lieven Somers wordt door Bo Bral achteruit in eigen doel gekopt. De 1 - 0 is dan ook een zware dobber voor de Sveltanen. De tijd om nog tegen te scoren was erg kort maar meer dan enkele pogingen van Kristof Lamoen en Bo Bral kon Svelta niet uit de mouw schudden. Wouter Meuleman, die Davy Van Den Nieuwenbriel foutief stopte, kreeg geel, same met Nico Van Bever voor tijd winnen bij een inworp. Met het verlies verliest Melsele drie kostbare punten. Bij de Melselenaren is er niet alleen de teleurstelling om de verloren punten maar er is ook ontevredenheid te zien over het optreden van de scheidsrechter. "De dubieuze beslissingen van het arbitrale trio deed bij velen de wenkbrauwen fronsen. De scheidsrechter had de wedstrijd niet in de hand en verzuimde tot twee maal toe de bal op de stip te leggen. Zoveel onkunde zagen wij zelden.", klinkt het bij Svelta Melsele. (mb)