Verbroedering verliest match en leidersplaats

ZWIJNDRECHT. In een spannende topper kwam FC Merksem verdiend winnen van Verbrioedering met 3-5. De wedstrijd werd nog voor de rust door de scheidsrechter in de vernieling gefloten.  In een zeer sportieve, doch zwaarbevochten wedstrijd, slaagde deze man erin om 12 kaarten te trekken, waarvan 3 rode voor de thuisploeg. Onwaarschijnlijk maar waar. Is het dan toch geen hoogste tijd om het scheidsrechtersprobleem eens aan te pakken. Het trekken van kaarten is een bewijs van onmacht.

FC Merksem ging het best van start en dat resulteerde in een vroege voorsprong.  Bram Verstraeten kon na een rommelige fase in de backlijn de bal met 'de volle tip' binnenleggen. 0-1 na 10 minuten.
De bezoekers gingen op hun elan verder en Duerinck moest zijn beste kunnen tonen op een schot van Bongaerts.

De thuisploeg kwam stilaan in de match en in de 25e ‘ werd een doelpunt van Lars De Smet, onterecht wegens handspel afgekeurd. Diezelfde Lars had in de 38e minuut tegenslag toen zijn bal uit doel geranseld werd.

Nico Maes slikte zijn 2e gele kaart (wederom onterecht) net voor de rust.  Op corner kopte Kuyt de bordjes in evenwicht (44e).

Een gretig Merksem was na de rust te zien.  Martins Marcelo (1 van de 5 Brazilianen van Merksem) kwam alleen voor Duerinck en nette de 1-2 (48e).  De scheidsrechter voerde zijn show verder op en zo kwam Verbroedering in de 55e minuut met negen te staan.  Onbegonnen werk tegen een sterk Merksem.  De 1-3 (61e door Pinheiro) en de 1-4 (63e door El Ouamari) waren het rechtstreekse gevolg van de miskleunen van de scheidsrechter. Zo’n arrogante leiding is op voetbalvelden maar zelden te zien.

Zwijndrecht stond op uit de doden, en Van Haute scoorde de 2-4 in de 67e’.  Diezelfde Van Haute lukte de aansluitingstreffer in de 88e ‘.  Een heerlijke vrije schop ging binnen.  Merksem panikeerde en Verbroedering drukte door.  Tot onze man in het zwart ook nog onze doelman Duerinck naar de kant stuurde.  In de 94e’ werd het definitieve oordeel geveld: 3-5 Doelpunt van invaller Yannick Janssens.

Zwijndrecht verspeelt zijn leidersplaats aan FC Merksem, dat verdiend won in een topper die alles inloste.  Verbroedering trekt volgende week naar Hoboken met 5 geschorste spelers.(r.d.)