Gehandicapt Verbroedering speelt gelijk

ZWIJNDRECHT. Verbroedering trok met 6 afwezige basisspelers naar Hoboken. Topscorers De Smet en Martens, Van Grembergen, De Coster, Maes, Claes,ze waren er allemaal om diverse redenen niet bij.   Net zoals alle jaren stond de wedstrijd bol van emoties en spanning. Het werd uiteindelijk een billijke puntendeling met 3-3.

Verbroedering begon het best aan de wedstrijd met een vluchtschot van Van Goey en een afstandschot van Tim Janssens.  Telkens zat de keeper er goed tussen.Hoboken speelde in die beginperiode niets klaar. Toch kwamen zij op voorsprong.  Tim Verhulst speelde de bal veel te kort terug en het was de snelle Abder Oulad die Duerinck verschalkte. 1-0 voor de thuisploeg in de 17e minuut. Het zou een moeilijke opdracht worden voor de noodploeg van Zwijndrecht.  Toch lieten zij de moed niet zakken en er werd hard gewerkt. Op het halfuur scoorde Verbroedering tegen. Een vrije schop van Sven Van Haute ging rechtstreeks binnen.1-1. Voor de rust moest de bezoekende doelman Duerinck nog tussenkomen op schoten van Oulad en Van den Bosch.

Hoboken begon hevig na de rust.  Mario Leyn kopte op de lat en een schot van Van den Bosch ging naast.
Verbroedering reageerde in de 52e minuut.  Een kopbal van Petit werd spectaculair gered door doelman Eggers. Ook Duerinck kwam goed tussenbeide toen Oulad in de 53e minuut alleen op hem afkwam. Dit was weer het sein voor Verbroedering om wat gas bij te geven. Tim Janssens kwam millimeters te kort om een perfecte voorzet van Mamusha binnen te duwen.

Van den Bosch scoorde in de 74e minuut bijna aan de overkant, maar miste onbegrijpelijk.  Het was in diezelfde minuut Aïssa Najim die een geloste bal binnentrapte 1-2.  Diezelfde Najim scoorde in de 76e minuut opnieuw, ditmaal wel in zijn eigen goal 2-2.

De wedstrijd liep naar het einde, maar het venijn zat in de staart.  Verbroedering bleef werken en dit werd in de 91’ minuut beloond met een doelpunt van Steven Kuyt 2-3.  Boeken dicht, zo dacht iedereen.  Dit was buiten de scheidsrechter gerekend.  De man in het zwart kon het weer niet laten de hoofdrol naar zich toe te trekken.  Zo floot hij in de 97e minuut een penalty voor Hoboken, voor een denkbeeldige fout van Koen Van Cauteren.  Hij kreeg er bovendien nog rood bij. 3-3. De vraag is: wat is er toch gaande met die arbiters in ons land?(r.d.)