Verbroedering wint met een overdreven score

ZWIJNDRECHT. Verbroedering ging op KSV Branst winnen met 0-3. KVS Branst begon best aan de partij. Reeds in de 4de minuut dreigde Branst en op vrije schop kopte Tersago naast.  De beste kans van de eerste helft was ook voor de thuisploeg. Timothy Alen kwam alleen voor Davy maar miste jammerlijk.  Duerinck moest al zijn kunnen tonen op een vrije trap van De Clerq.  De eerste storm waaide over en Verbroedering kwam een beetje in de wedstrijd, zonder goed voetbal te brengen.

Op korte tijd kregen de bezoekers uit Zwijndrecht  twee mogelijkheden.  Eerst was er een schot van De Smet, daarna een van Mamusha. De eerste helft liep naar zijn einde en de supporter was blij dat het rustsignaal werd gefloten.

De koffie bracht beterschap. Branst miste in de 46e minuut een open kans ((Nico Sergooris).  De aanval die hierop volgde was wel raak voor Verbroedering. Op voorzet van Claes kom Mamusha de 0-1 netten, de thuisdoelman ging hier zeker niet vrijuit.

Dit doelpunt is KVS Branst achteraf nooit meer te boven gekomen. De wedstrijd kabbelde door en Verbroedering controleerde, en begon zelfs heel goed te combineren.  De thuisploeg probeerde nog wel en een kopbal van Boeykens ging over.

In de 78e minuut viel de 0-2. Een prachtig doelpunt. Een voorzet van Aïssa werd door De Coster mooi op de borst genomen en in 1 tijd onder de lat gepegeld 0-2.

Verbroedering deed nu wat het wilde en in de 90e minuut werd de 0-3 op het bord gezet. Bert Claes omspeelde mooi thuisdoelman Stevens en meteen stond de eindstand op het bord.

Verdiende, maar overdreven score. Verbroedering is al zeker van 1 zaak. Door de hervormingen zakken er 6 ploegen rechtstreeks naar 4e.  Verbroedering kan daar mathematisch niet meer bij zijn. En dat was hetgeen bij het begin van de competitie duidelijk voorop werd gesteld als doelstelling. (r.d.)