Verlies voor Svelta, winst voor Tielrode

MELSELE. Het voorbije weekend stonden voetbalploegen Tielrode en Melsele in de 1e Heren Provinciaal R1 tegenover elkaar. Tielrode staat zevende met 34 punten, Svelta Melsele één plaats lager met 31 punten. De inzet is hoog en Svelta verschijnt maar met één doel voor ogen op het veld: de drie punten pakken.

In de eerste helft van de wedstrijd is er niet veel te zien. In de achtste minuut kan de doelman z’n ploeg redden van treffer. Melselenaar Filip Vermeulen trapt vanop grote afstand maar mist het Tielroodse doel. Als Van Den Nieuwenbriel neergaat in het strafschopgebied legt de reff de bal niet op de stip. Hij geeft geel aan Vergauwen voor protest. Hij mist hierdoor de volgende wedstrijd. Voor een fout op Danny Heyrman krijgt Cathoir direct geel. Pas in de 34ste minuut is er weer wat te zien. De voorzet van Van Haecht wordt door De Putter in één tijd naast getrapt. Na knullig balverlies centraal kan Tielrode de score openen. Somers komt nog uit maar Dubois kan de 1 - 0 tegen de netten trappen in de 36ste minuut. Tielrode scoort twee minuten opnieuw: 2 - 0. De voorzet van Danny Heyrman wordt door Berckmoes in doel gekopt. Voor de rust krijgt Danny Heyrman een gele kaart voor een stevige ingreep.

Svelta Melsele start de tweede helft zonder Filip Vermeulen. Hij blijft in de kleedkamer met een buikspierletsel. Ook De Putter mag gaan douchen. De wisselspelers zijn Pieter Weyn en Bo Bral. Het gewenste resultaat blijft uit en het is de thuisploeg die de score aandikt. Danny Heyrman mag na een lange aanval de bal in doel trappen. Het staat 3 - 0 na 3 minuten. Melsele probeert het via Cathoir maar die ziet zijn vrije trap door Van Lombergen met de vuisten gekeerd. In de zevende minuut kan Svelta scoren: 3 - 1.
De reff geeft geel aan D. Vermeulen en ook de rest van de bank moet achter de omheining. Ivan De Laet, Johan De Clerck, Ivan Cornelis en verzorger Sven De Cock mogen hun biezen pakken van Olivier Rietens. De wedstrijd kent nog wel enkele verdienstelijke pogingen maar aan echt scoren komt geen van beide partijen toe. De pil is erg bitter voor Svelta Melsele, dat door de afwezigheid van talrijke bepalende spelers opnieuw met verlies naar huis trekt. (mb)