Zwaarbevochten zege voor Verbroedering op VVH Lippelo

ZWIJNDRECHT. Verbroedering ging winnen met 0-1 op Lippelo maar ze kregen die zege niet op een geschenkbord aangeboden. Het werd een zwaar bevochten maar oververdiende overwinning voor Verbroedering dat wel 9 uitgespeelde kansen voor de voeten kreeg. De bal wou niet rollen voor de  bezoekers die bijna, en dit zonder groots te voetballen, constant voor doelgevaar zorgden.

Zo gingen in de eerste helft open kansen van De Smet (tot 3x toe) en Mamusha net niet binnen. De 0-0 ruststand was dan ook zeer gevleid voor de thuisploeg.

Zelfde spelbeeld na de rust.  Een aanvallend Verbroedering en een stug verdedigend en potig Lippelo, dat wel enkele keren gevaarlijk kwam opzetten op counter.

Naarmate de tweede helft vorderde verhoogde Zwijndrecht de druk. Zo gingen open kansen van De Coster (net naast), De Smet (prachtige redding doelman) en Petit (redding doelman) weer net niet binnen.

De 0-1 viel dan toch in de 80e minuut. Een klungelgoal na een geharrewar in de backlijn werd uiteindelijk door de pas ingevallen Petit binnengeduwd. Lippelo zakte nu in elkaar als een kaartenhuisje, en de bezoekers lieten na om de score verder op te drijven.  Einduitslag 0-1.(r.d.)

 

Lees ook:

Voetbalstage voor kinderen tot 14 jaar

ZWIJNDRECHT. De voetbalclubs Sporting Burcht FC en Verbroedering Zwijndrecht organiseren samen met de sportdienst een voetbalstage in de paasvakantie. Deze stages vinden plaats van dinsdag 3 tot...