Opnieuw voetbalstage voor de jeugd

Image
Een foto van vroeger bij de start van een stage. Er werd toen nog geoefend op het oude Spartaterrein.
ZWIJNDRECHT. De Paasvakantie is elk jaar de periode dat de jongens en merisjes kunnen deelnemen aan het sportkamp dat is opgevat als een stage waarin voetbal vooral aan bod komt. Ook in 2009 zal dat zo zijn. Het is de jeugdverantwoordelijke van Verbroedering die de stage organiseert in samenwerking met het gemeentebestuur, van maandag 6 tot en met vrijdag 10 april.

Het is reeds voor de 16de keer dat de voetbaljeugd van 6 tot 14 jaar vijf dagen aan een stuk kan leven als een heuse profvoetballer. Ook kinderen die niet aangesloten zijn bij een club kunnen deelnemen aan de stage. De stage gaat door op het gemeentelijk sportcomplex Kerkenkouter in de Richard Orlentstraat, in de Sporthal , op de atletiekpiste van de  Wallen. De zwembaden van Beveren en Aartselaar worden eveneens ingeschakeld.

De deelnemers, veldspelers of doelmannen, krijgen een opleiding door ervaren jeugdtrainer maar traditioneel komen ook weer enkele profvoetballers de stage meer inhoud geven. De technische leiding berust bij de jeugdcoördinator Franki Van de Velde die wordt bijgestaan door gasttrainers en de eigen jeugdtrainers.

Er worden verschillende groepjes volgens de leeftijd gevormd en ook individueel getraind. Naast verschillende baloefeningen en fysieke training die is aangepast aan de leeftijd,  wordt ook aandacht geschonken aan theorie, verzorging , wedstrijdvoorbereiding en ontspanning.

Woensdagnamiddag worden wijdstrijden gespeeld tegen diverse ploegen uit de regio en is het voor de ouders, groot ouders en sympathisanten na het aanmoedigen van hun kleine sporters, het moment om te gaan genieten van de pannenkoeken en een goede tas koffie.
 
Donderdag wordt een daguitstap naar het Provinciaal Domein Puyenbroeck te Wachtebeke om te zien waar het sportieve aan het ontspannen kan worden gekoppeld. Begeleiders zorgen dat de georganiseerde activiteiten een vlot en veilig verloop kennen 

Elke dag wordt de aanwezigheid van de ingeschrevene gecontroleerd en de ouders moeten, wanneer hun zoon of dochter niet aanwezig kan zijn, de organisator verwittigen.

 Iedere speler krijgt elke dag een warme sportmaaltijd en in de voor en namiddag is er een ‘ vier uurtje’ met een drankje voorzien.

De dagindeling is telkens: 8u30: opening van de terreinen, van 9 tot 11u30: ochtendtraining, 12u: middagmaal, 13u: theorie en ontspanning, van 14u tot 16u: namiddagtraining, 16u30: afhalen van de spelers en om 17u sluiting van de terreinen.

De prijs voor deze sportweek staat op 95 euro  Het is een bijdrage die fiscaal aftrekbaar is tot de leeftijd van 12 jaar.
Voor info en inschrijven kan men zich wenden tot Walter De Wulf, Schoolstraat 33, tel 03.252.81.72 of GSM 0496.39.88.48  of Franki Van de Velde, Rich Orlentstraat 106, tel.:03.250.50.35  GSM: 0477.90.32.57of Kris Van den Broeck, St.-Annaboomstraat 114/3, tel.: 03.296.94.18 GSM: 0474.69.16.72. (Rolf Duchamps)