Verbroedering verliest topper tegen Hemiksem met 4-3

ZWIJNDRECHT. Spectaculaire topper aan het Rode Kruisplein in Hemiksem.  Alles wat een topper moet hebben was aanwezig.  Veel volk, goede voetbal, 7 doelpunten en veel spanning.

Hemiksem begon het best aan deze partij en kreeg binnen het kwartier 2 levensgrote kansen om de score te openen.  Doelman Davy Duerinck redde Zwijndrecht 2x spectaculair en dit 2x op kopbal van Glenn Bouwmeester.

Even later was het thuisspeler Dimitri Bal die vrij mocht inkoppen, maar echter over.
Tijd voor de bezoekers om even wakker te schieten.  En bij de eerste gevaarlijke aanval was het meteen raak.  De onvermijdelijke Lars De Smet nam de bal in 1 tijd aan en scoorde de 0-1 (23’).

Een minuut later had diezelfde De Smet de 0-2 aan de voet, maat Stoops redde.  Net voor de rust werd De Smet duidelijk in de rechthoek foutief gestopt.  De scheidrechter zag de fout echter net buiten de backlijn en de lijnrechter reageerde totaal niet.  Iedereen in het stadion zag dat het binnen was, de man in het ‘geel’ oordeelde echter anders.  Ruststand 0-1

De tweede helft was 1 brok spektakel.  In de 49e minuut kon Lars De Smet de wedstrijd in een definitieve plooi leggen toen hij alleen voor Stoops opdook.  Lars miste echter.  Op de aanval die daarop volgde legde Luc Van Broeck de gelijkmaker binnen 1-1.

Zwijndrecht was echter niet van de wijs en in de 53e minuut kegelde Van Gremberghen een vrije schop rechtstreeks binnen 1-2.  De vreugde was echter van korte duur en met een pracht van een afstandschot maakte Alain Janssen er 2-2 van (55’)

Zwijndrecht bleef goed spel brengen en Lars De Smet was zeer moeilijk af te stoppen.  In de 68 e minuut sloeg het noodlot voor Verbroedering Zwijndrecht toe.  Doelman Duerinck gaf thuisspeler Bouwmeester een duwtje en dit had de lijnrechter dan wel gezien.  Onmiddellijk rood en penalty voor Hemiksem. 3e doelman Lepage redde echter en de spanning bleef in de match.

2 minuten later was Lepage wel geklopt.  Ben Van Goethem scoorde op vrijschop een enig mooi doelpunt 3-2 (77).  De scheidrechter bleef met kaarten zwieren en in de 77e minuut werd ook Zwijndrechtspeler Van Goey voor een vermeende duw uitgesloten.  Met negen was het onbegonnen werk voor Zwijndrecht.  Kenny Wauters maakte er in de 79 e minuut 4-2 van.

Met negen man ging Zwijndrecht zowaar druk uitoefenen en Hemiksem werd op eigen helft teruggedrongen.  In de 84e minuut werd een schot van De Smet door Stoops knap gered en een minuut later maakte diezelfde De Smet er 4-3 van.

Hemiksem panikeerde en het was weer Zwijndrecht dat kwam opzetten.  En zo werd het in de 90’ minuut zowaar nog bijna 4-4, maar Nico Maes kwam een teenlengte tekort om de gelijkmaker binnen te schuiven.

Conclusie: Spektakelstuk van de bovenste plank, waarin de scheidsrechters weer een meer dan beslissende rol hebben gespeeld. Zwijndrecht kon met opgeheven hoofd het veld verlaten.

Volgend week wacht de derby tegen K. Sparta Linkeroever FC (rd)