Fortuna Bazel wint topper

TIELRODE. Woensdagavond stonden in sporthal Tilroda Futsal Temse en Fortuna Bazel tegenover elkaar voor een plaatsje  in de voorste geleden van het minivoetbal. Nog voor Temse het besefte, keek het al tegen een achterstand aan. Binnen de tien minuten knalde Davy Berckmoes van Fortuna Bazel al 4 doelpunten bij Temse binnen, 0-4.

Daarna herstelde Futsal het evenwicht, zonder dat dit voor veel gevaar zorgde. Er werd gerust met een 1-5 op het scorebord. Na de rust sloop Futsal stapvoets dichterbij, wat bij Fortuna Bazel voor de nodige zenuwachtigheid zorgde. De leverde hen een aantal gele kaarten op.

In een spannende slotfase hielden de bezoekers stand en wonnen met 4-5. Davy Berckmoes bleek daarbij een absolute topscorer. Hij scoorde in deze wedstrijd alle doelpunten voor Fortuna Bazel. Voor Futsal Temse scoorden Jonas De Ruysscher, tweemaal Dimitri Van den Berghe en Thomas Polfliet. (rdk/mb)