Biljartkampioenschap van Burcht gestart

BURCHT. In café De Wachtzaal werden maandagavond de eerste vier biljartpartijen gespeeld voor het 'Kampioenschap van Burcht Vrij spel'. In totaal nemen 47 biljarters deel. Wim Keisers (26) en Stefan Mortier (31) hadden de eer het kampioenschap te openen. Wim begon vlotst maar Stefan stelde snel gelijk en zo konden ze in de 4b uitgaan van 3-3.Stefan Mortier moest er 5 meer en daarom was een serie welkom voor hem. In de 9b deed hij dat met 5 caramboles: 7 - 10. Mortier lukte ook bijzonder fraaie stoten en het was ook belangrijk dat hij rustig biljart bleef brengen. Dat resulteerde zich in een paar series van 4. Wim Keisers probeerde wel maar kreeg echt geen serie klaar . Stefan wisselde verbluffend mooie caramboles af met het missen van de gemakkelijke opgaven.  Zo duurde de partij nog langer dan verwacht. In de 21b speelde Mortier uit: 17 (van de 26) - 31.

Leon Van Poucke (52) en Pierre Smolders (55) stonden dan tegenover elkaar maar begonnen eigenlijk nonchalant. Maar Pierre had dat door en zette in de 3b een serie van 6 neer. Leon lukte pas in de 4b de eerste carambole. Maar toch bleef het maar pover biljart  met 3-10 na 7b. In de 9b was Leon Van Poucke aan een mooie beurt bezig maar door zijn bril af te leggen, miste hij een simpele kans door er vol naast te steken en om 5 punten bij te scoren.
Een formidabele Pierre Smolders zagen we in de 11b toen hij na telkens snelle beslissingen een serie van 8 bijeen legde. Hij maakte punten alsof het de eenvoudigste zaak ter wereld was. Van Poucke kwam stilaan los uit een flauwe periode en ’t was wachten op een serie. Na 18b stond het 24 (van de 52) - 31 (van de 55). Van Poucke  werd steeds sterker en toen hij er 7 aflegde in de 22b haalde hij Smolders in.
Pierre Smolders vond de goed weg niet meer en Leon profiteerde daar gretig van om zich naar de winst te begeven. Hij haalde er prachtig biljartwerk bij en won nog in 29b: 52 - 47 (van de 55). Het tweede gedeelte van de partij was voor Leon Van Poucke en zijn zege was dan uiteindelijk nog verdiend te noemen.

Mark Van Mieghem (25) moest het kunnen tegen Leon Bas (32) maar hij begon superslecht met amper 1 punt uit de eerste zeven beurten. Leon had er in de 2b al 4 gescoord. Een reeks van 5 in de 9b maakte voor Van Mieghem veel goed : 7-10. Bas broste te veel en dat liet Mark toe om telkens terug te komen en vooral gaf hem dat vertrouwen  Na 16b stond het 13 - 16 of Leon Bas die pas halfweg was.
Hoe verder de partij vorderde hoe sterker Mark Van Mieghem werd en in de 24b stond hij zowaar op 1 p van het einde maar hij beging de “fout van de avond’. Een carambole die blindelings kon verwezenlijkt worden liet hij liggen. Leon Bas moest er nog 3 maar hij kon niet profiteren omdat hij beurt na beurt miste. Wat een spannend slot! Uiteindelijk won Leon bas toch nog omdat Mark dat laatste punt maar niet uit zijn keu kreeg: 24 (van de 25) - 32 na 28b.

De 15-jarige Ziggy Mortier (29) nam het op tegen Ronny Dobbeleir (36) die sterk begon met een 5 en een 3. Het zag er naar uit dat hij de jonge biljarter zou opeten. Maar dat feest ging niet door want het begon nullen te regenen. Ziggy zocht naar een serie en vond die in de 8b met 4: 9 - 12. Ronny Dobbeleir  deed er 5 bij in de 12b nadat er echt zodanig werd gemist dat armoe troef was.
Vanaf de 17b schakelde de jonge biljarter een versnelling hoger en daar haalde hij zowaar een reeks van 7 caramboles uit. Dat is wat als je naar 29 moet. Je zag het zelfvertrouwen zo groeien en zelfverzekerd legde hij nog een serie af van 6 punten.(21b) Met 26 kwam hij op 3p van het einde en Ronny Dobbeleir was verweesd achter gebleven met nog 13 punten te gaan. En hij vond geen goede combinaties meer zodat Ziggy Mortier als jongeste deelnemer van het kampioenschap won: 20 - 23 (van de 36) (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

BURCHT. Vrijdagavond werden de 11 wedstrijden van de 1/8 finale in het 'Kampioenschap van Burcht' kaderend in de 'Gemeentedag' afgewerkt in 4 biljartlokalen.

BURCHT. Was me dat een biljartavond die vrijdag. Op niet minder dan vier locaties werden er matchen gespeeld. En overal heerste een bijzonder aangename en sportieve sfeer. Meteen na afloop van alle...

BURCHT. Maandag- en dinsdagavond werd in café ‘De Wachtzaal’ de biljarttempel van BC Carambol, het ‘Kampioenschap van Burcht’ ingezet. Het was ‘zaaltje...

De deelnemersfiches liggen klaar op de biljarttafel en de trekking voor het biljartkampioenschap kan beginnen. Vlnr: Bernard Gommers, Fred Van Nieuwenhove, Gilbert De Vriendt, Gaston Verdeyen en...

Jef Maes die in oktober 95 jaar wordt, staat als biljarter paraat in het Kampioenschap van Burcht.BURCHT. Jef Maes uit Zwijndrecht wordt in oktober 95 jaar maar dat belet niet dat hij maandag van...

BURCHT. In het kader van de sportwedstrijden 'Gemeentedag' organiseert Biljartclub Carambol in Burcht een groot biljartkampioenschap 'vrijspel'. Het start op vrijdag 29 augustus...