10 jaar Biljartclub ‘De Sportvrienden’ Temse

TEMSE. Biljartclub 'De Sportvrienden' uit Temse vierde op zaterdag 18 december haar 10-jarig jubileum in het gelijknamige lokaal in de Gasthuisstraat te Temse. Met twee evenementen sloot de biljartclub haar feestjaar af. In de finaleronde van de plaatselijke driebandwedstrijd 'Van Acquit' kregen de finalisten drie beurten om een zo groot mogelijke reeks te scoren. George Weemaes won de wedstrijd.  Joris De Maeyer en Walter Vermeulen werden tweede en derde. De overige finalisten, die zich in de voorgaande weken via voorronden hadden geplaatst, waren Yari De Wolf, Fons De Wolf en Eddy Acke.

Het topevenement van de avond was ongetwijfeld de demonstratiewedstrijd tussen Frédéric Caudron, huidig nummer één op de wereldranglijst driebanden en regerend Wereld- en Europees kampioen in verschillende biljartdisciplines, en Roger Van Hoylandt, de plaatselijke kampioen uit Nieuwkerken-Waas. De wedstrijd eindigde op 40 - 23 voor Frédéric Caudron in 23 beurten. Schepen van sport Wim Van Rossen schonk de biljarttoppers souvenirs van de gemeente Temse. (mb)