Zeeuws-Vlaamse marathon doet Waasland aan

Image
Op 16 mei 2009 loopt het parcours van de Nederlandse Logus-De Hooopmarathon door de Stekense bossen.
HULST/TERNEUZEN(NL). Dat Vlamingen en Zeeuws-Vlamingen een nauwe band hebben is bekend. Niet zelden leveren Vlamingen een mooie bijdrage aan Zeeuws-Vlaamse marathons. Naast de bekende halve marathon in Sluis, ook bekend als de Zwinstedenloop, op 15 maart, is de sportkalender uitgebreid met de eerste Logus-De Hoopmarathon op 16 mei. Deelnemers aan de Logus-De Hoopmarathon lopen de afstand tussen Hulst en Terneuzen, ruim 42 kilometer.

Bij het uitstippelen van de route is met de verzuchtingen van marathonlopers rekening gehouden. Het parcours biedt de lopers een afwisselend decors en ondergrond. De Logus-De Hoopmarathon start op de historische Keldermanspoort in vestingstad Hulst. Via Heikant gaat het door de bossen van Clinge naar Stekene. Daarna duiken de deelnemers de polders in. Langs kreken en dijken, zoals de prachtige fortendijk vervolgen de lopers hun weg naar Axel. De marathan gaat dwars door het centrum van Axel en via Magrette en Spui naar Terneuzen. Hier loopt het parcours langs de Otheense Kreek, over de Scheldeboulevard tot op de Terneuzense Markt.

overige afstanden

Wie geen 42 kilometer wil of kan lopen, bestaat de mogelijkheid om met een team van maximaal vier personen mee te doen aan de estafettemarathon. Ook zijn er in Terneuzen nog tal van afwachtingslopen.

Inschrijven kan op de website marathonzvl.com. (mb)